Actueel Terug naar actueel

Starterslening biedt mogelijkheden

Jong Stel Klust

De Starterslening is een aanvullende lening op je reguliere hypotheek voor je eerste koophuis. Deze lening kan het verschil overbruggen tussen de prijs van de woning en je maximale hypotheek. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten is verantwoordelijk voor deze Startersleningen.

Vanaf 1 januari 2017 is de opzet van de Starterslening gewijzigd. Er is een combinatielening aan de Starterslening toegevoegd, waaruit de verplichte aflossing van de Starterslening wordt betaald. Zo blijft het recht op hypotheekrenteaftrek behouden. 

Voorwaarden van de Starterslening

Sommige gemeenten bieden de Starterslening aan. Er zijn voorwaarden opgesteld waaraan je moet voldoen om voor een starterslening in aanmerking te komen. Deze voorwaarden verschillen per gemeente. Zo bepaalt een gemeente de maximale hoofdsom van de Starterslening. Informeer bij jouw gemeente of ze de lening aanbieden en wat de voorwaarden zijn. Houd in ieder geval rekening met het volgende:

Tip: Bekijk of jouw gemeente de Starterslening uitgeeft en bereken het bedrag op de website van SVn

Starterslening, wat zijn de kenmerken?

Hertoetsing van je Starterslening

Heb je een Starterslening, dan vinden er vier hertoetsmomenten: na 3, 6, 10 en 15 jaar. Er wordt dan gecontroleerd of je nog steeds in aanmerking komt. Blijkt hieruit dat je niet langer recht hebt op de lening, dan moet je gaan aflossen. De uitkomst van de hertoetsing kan dus financiële gevolgen hebben. Je adviseur kan je helpen bij de hertoetsing van de Starterslening en hij begeleidt je bij de aanvraag.

Meer informatie over de Starterslening?

Informeer bij een vestiging van De Hypotheker of jouw gemeente de Starterslening open heeft gesteld. Onze hypotheekadviseurs zijn op de hoogte van de voorwaarden van de Starterslening en of je in aanmerking hiervoor kan komen. Maak een afspraak of stel je vraag aan één van onze specialisten. 

Maandelijkse updates ontvangen over de woningmarkt?

Dank u. U bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief.

Er is iets fout gegaan.