Tips om eenvoudig te besparen

Even op de kleintjes letten

Er kunnen zich altijd situaties voordoen waardoor je even wat meer op de kleintjes moet letten. Jij en/of je partner zijn bijvoorbeeld minder gaan werken, je bent recent voor jezelf begonnen, met pensioen gegaan of er is een kleine op komst. Er zijn verschillende manieren om eenvoudig wat geld te besparen, zonder dat je je leven drastisch hoeft om te gooien. 

Verzeker je huis tegen alle mogelijke risico's met het All In Woonpakket

Het bundelen van al je verzekeringen kan zorgen voor een flinke kostenbesparing. Met het All In Woonpakket ben je goed verzekerd tegen alle mogelijke risico's en kom je niet onverwachts voor hoge kosten te staan.

Bereken premie

Bekijk de mogelijkheden voor rentemiddeling

Heb je ongeveer 5 tot 7 jaar geleden een huis gekocht? Dan is de kans groot dat je een hoge hypotheekrente betaalt. Als je rentevaste periode nog niet afloopt, maar je wilt wel profiteren van de lage hypotheekrente, dan kun je je rentevaste periode openbreken door rentemiddelingNiet elke geldverstrekker biedt rentemiddeling aan, neem contact op met je adviseur om de mogelijkheden te bespreken. 

Kijk naar je renteopslag

Soms wordt het verschil tussen het hypotheekbedrag en de marktwaarde van je woning kleiner. Bijvoorbeeld omdat de marktwaarde van je woning is gestegen of omdat je (extra) hebt afgelost. Hierdoor kan de renteopslag mogelijk verlaagd worden. Je kunt een indicatie krijgen van de waarde van je woning via de online woningwaardemeter. Neem bij vragen contact op met je adviseur.

Overstappen van energieleverancier

Veel consumenten blijven jaren bij dezelfde leverancier omdat ze overstappen maar een gedoe vinden. Overstappen is echter binnen een paar minuten geregeld en het kan je op jaarbasis behoorlijk wat geld schelen. Leveranciers bieden vaak aantrekkelijke kortingen voor nieuwe klanten en het overstappen is gratis. Kijk op een vergelijkingssite welke leverancier de gunstigste tarieven voor je heeft.

 

Let op je energieverbruik

Energielasten maken een steeds groter deel uit van je woonlasten. Door je bewust te zijn van je energieverbruik in huis, zoals het gebruik van lampen, verwarming, heet water en keukenapparatuur, kun je al snel tientallen euro's per jaar besparen. 

Actueel

Wat speelt er op de woningmarkt?

Wij houden het nieuws over wonen, hypotheekadvies en andere financiële onderwerpen scherp voor je in de gaten. In begrijpelijke taal vertellen we je wat er speelt op financieel gebied. En verandert de regelgeving, dan leggen we je uit wat dit voor jou als huizenkoper of -bezitter betekent.