18-9-2012

Sneller hypotheek afgelost met nieuwe Annuïteit Extra Hypotheek

Op 30 augustus 2012 lanceerde De Hypotheker een nieuwe hypotheek op de Nederlandse markt; de Annuïteit Extra Hypotheek van Argenta. De hypotheek is toekomstbestendiger dan veel andere producten en sluit naadloos aan bij de stijgende vraag om hypotheken versneld af te lossen. Daarbij kent deze hypotheek een leningdeel kosten koper waarmee de klant de kosten koper versneld aflost. Over dit leningdeel is de klant geen rente verschuldigd. De looptijd van deze hypotheek kan verlengd worden tot maximaal 40 jaar.

Kosten koper rentevrij in vijf jaar afgelost

Door de aanhoudend dalende huizenprijzen zien veel mensen de noodzaak in van het (versneld) aflossen van hun hypotheek. Deze nieuwe annuïteitenhypotheek voldoet aan die wens. Bas Millenaar, commercieel directeur, van De Hypotheker: “ Wij hebben de annuïteitenhypotheek zoals we die kennen op wezenlijke onderdelen aangepast. Speciaal gericht op consumenten die optimale zekerheid willen. Omdat veel consumenten niet alleen willen aflossen maar dat ook versneld willen doen, worden in deze nieuwe hypotheek de meegefinancierde kosten koper in 5 jaar afgelost. Dat levert tevens een bijdrage aan de lagere rentelasten over de gehele looptijd. De verlenging van de looptijd naar 40 jaar kan met name voor starters aantrekkelijk zijn omdat ze daarmee de maandelijkse lasten kunnen drukken. Kies je voor een verlengde looptijd dan moet de lening wel uiterlijk op de AOW leeftijd moet de lening wel afgelost zijn.’’

Makkelijker bij verhuizen naar volgend huis

De Argenta Spectrum Annuïteit Extra Hypotheek is exclusief bij De Hypotheker verkrijgbaar. “Deze hypotheek heeft als bijkomend voordeel dat bij een eventuele verhuizing de restschuld lager is waardoor je de kans op een restschuld verkleind meer geld beschikbaar hebt voor je volgende huis.” Aldus Bas Millenaar: ‘’De consument vindt het steeds belangrijker om de hypotheek tijdens de looptijd af te lossen. Wij voorspellen dat deze trend zich gaat doorzetten en daar spelen wij met deze hypotheek ook op in. Hij is toekomstbestendig en de rentelasten zijn aanzienlijk lager als je over de hele looptijd kijkt.”