19-8-2014

De Hypotheker gaat implementatie strategie versnellen

De Hypotheker gaat haar al eerder ingezette koers aanscherpen en de doorvoering daarvan versnellen.

De marktomstandigheden vragen om een nog wendbaarder organisatie die de fysieke en online wereld naadloos op elkaar laat aansluiten. Bestuursvoorzitter Paul van der Meijs vertrekt in goed overleg per 1 september bij De Hypotheker. Hij stond drie en een half jaar aan het roer van de grootste onafhankelijke adviesketen van Nederland. Arjan Bons, CEO van Blauwtrust Groep - de holding waar De Hypotheker onder valt - neemt voorlopig de taken van Van der Meijs over. Bons: ”Paul van der Meijs heeft De Hypotheker de afgelopen drie en een half jaar uitstekend door een uitdagende fase geloodst. Dat was een zware taak. We gaan nu een volgende fase in waarin we zaken verder gaan vereenvoudigen en versnellen. Dit is een natuurlijk moment om van voorzitter te wisselen, zo hebben we gezamenlijk geconcludeerd.”

De hypotheekmarkt is al enkele jaren enorm in beweging. Er is sprake geweest van een sterke marktkrimp en er zijn grote veranderingen in de (fiscale) regelgeving doorgevoerd. De opkomst van online verandert het speelveld en het consumentengedrag. De al ingeslagen nieuwe koers onder leiding van Van der Meijs gaat De Hypotheker verder aanscherpen en versnellen. Het marktaandeel van De Hypotheker heeft de laatste jaren zo rond de 10% gelegen, ook nu nog, maar de ambitie is om te groeien. Door meer aan te sluiten bij de veranderde omstandigheden moet het marktaandeel bestendigd en verder uitgebouwd worden.

Bons: “We zijn een van de sterkste merken in de hypotheekmarkt en gaan nog dichter zitten op wat de klant van vandaag en morgen wil. We kijken daarbij ook naar facetten als prijspositie, efficiency en het versterken van de verbinding tussen online en onze winkels. Onze website trekt maandelijks 350.000 bezoekers. Dat is ongekend veel. Daar willen we richting onze vestigingen nog meer mee doen. Leidend blijft dat we onze toppositie voor onafhankelijk hypotheekadvies behouden.”