3-2-2014

De Hypotheker omarmt Advieskeuze.nl

De Hypotheker vindt onafhankelijk hypotheekadvies zeer belangrijk en is daarom blij met de groei en ontwikkeling van Advieskeuze.nl.

Dit onafhankelijke online platform heeft tot doel consumenten en bedrijven te ondersteunen bij het eenvoudig vinden van de juiste financiële adviseur. Zo kunnen bezoekers financiële dienstverleners met elkaar vergelijken op basis van dienstverlening, tarieven en beoordelingen van klanten. Het online platform heeft tot doel uit te groeien tot dé onafhankelijke vergelijkingssite met alle relevante informatie over financiële adviseurs.

De onafhankelijkheid van het online platform staat voorop. Advieskeuze.nl is een initiatief dat volledig losstaat van aanbieders van financiële producten en diensten, is zelf geen adviseur en geen bemiddelaar en geen aanbieder van financiële producten. Ook ontvangt Advieskeuze.nl geen vergoeding voor doorkliks, leads, advertenties of abonnementen om beter getoond te worden. De Consumentenbond is mede aandeelhouder van Advieskeuze.nl. Hiermee wordt gewaarborgd dat de website onafhankelijk blijft en niet in handen komt van een bank- of verzekeringsconcern.

Onafhankelijk, betrouwbaar en transparant

“De consument gebruikt internet en social media steeds vaker in de zoek- en oriëntatiefase naar onafhankelijk financieel advies. Daarbij hecht hij steeds meer waarde aan de ervaringen van anderen. Een onafhankelijke vergelijkingssite is hierbij een belangrijke informatiebron”, zegt Paul van der Meijs, directievoorzitter van De Hypotheker. “We zijn daarom blij met de samenwerking tussen Advieskeuze.nl en de Consumentenbond. Ook voor De Hypotheker - als grootste onafhankelijke hypotheekadviesketen in Nederland - is dit een prima platform om de consument op een transparante manier te laten zien wat hij bij ons kan verwachten.”

Relevante klantervaringen

De Consumentenbond is blij dat De Hypotheker Advieskeuze.nl omarmt. “Wij willen consumenten ondersteunen bij hun zoektocht naar een goede financieel adviseur, zodat ze de juiste financiële beslissingen kunnen nemen. Wij zijn dan ook blij met de deelname van De Hypotheker, waardoor Advieskeuze.nl een nog breder platform is met relevante klantervaringen”, zegt Bart Combée, algemeen directeur van Consumentenbond. Christian Bouter, directeur van Advieskeuze.nl, sluit zich hierbij aan. "De Hypotheker is de eerste adviesketen die de mijlpaal van 1.000 klantbeoordelingen op Advieskeuze.nl heeft behaald. Het is erg goed te zien dat één van de belangrijkste spelers in de hypotheekmarkt zich bewust is van het belang van klantbeoordelingen via een onafhankelijke derde partij. Hiermee neemt het vertrouwen in de financiële dienstverlening toe en wordt de toegevoegde waarde van de financieel adviseur zichtbaar."