3-7-2014

Toename hypotheekgaranties eerste helft 2014

Uit recente cijfers van Stichting Waarborgfonds Eigen Woning (WEW) blijkt dat in het eerste half jaar van 2014 46.700 hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) zijn verstrekt.

Deze stichting verstrekt de NHG. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar is dit een stijging van 15 procent. WEW geeft aan dat de toename samenloopt met de herstellende woningmarkt.

Woningverbetering

Als er ook gekeken wordt naar de huishoudens die NHG gebruiken voor woningverbetering, is er sprake van een stijging van 4 procent vergeleken met 2013.

Het aantal uitgegeven garanties voor woningverbetering vertoont de laatste periode een daling. In het eerste half jaar van 2014 verstrekte de stichting 5.100 garanties voor woningverbetering. Dit aantal kwam in 2013 uit op 8.800.

Restschuld

Huishoudens die aanspraak maakten op NHG vanwege restschuld, is vergeleken met 2013, in de eerste zes maanden van 2014 nagenoeg gelijk gebleven met 2.265 huishoudens. Het WEW verwacht dat dit aantal de komende periode zal oplopen, omdat deze aanspraken iets achterloopt op de woningmarktontwikkeling.

Nationale Hypotheek Garantie

Sluit je een hypotheek af met NHG, dan loop je als woningeigenaar minder risico en profiteer je van een rentekorting. Is een hypotheek met NHG voor jou mogelijk? Doe de test en bereken het zelf.

Of maak direct een afspraak met een adviseur van De Hypotheker om je financiele mogelijkheden te bespreken.