16-7-2015

Aantal NHG-hypotheken gestegen in eerste half jaar 2015

Afgelopen zes maanden is het aantal nieuwe hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) met 18 procent toegenomen. Dit meldt de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW).

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in totaal 62.800 nieuwe NHG-hypotheken afgegeven vergeleken met 53.100 in het eerste half jaar van 2014. WEW schrijft de toename toe aan de groei van de hypotheekmarkt.

2.398 Huiseigenaren hebben dit jaar een beroep gedaan op de NHG. Vorig jaar kwam dit aantal uit op 2.260. Er werd een gemiddeld bedrag uitgekeerd van 38 duizend euro. Het aantal gedwongen verkopen is afgelopen jaren flink gestegen.

Een NHG-hypotheek

Met een NHG-hypotheek loop je minder risico als je onverhoopt je maandlasten niet meer kunt betalen. Als je je maandlasten niet meer kunt betalen, dan moet je je huis verkopen. Als de opbrengst onvoldoende is om je restschuld af te lossen, betaalt het Waarborgfonds Eigen Woningen onder bepaalde voorwaarden het verschil aan de bank. Om hier recht op te hebben, maak je gebruik van de Nationale Hypotheek Garantie.

Meer weten over NHG?

  • Wat is NHG precies? Wat zijn de voorwaarden? En hoe werkt het? Lees meer over NHG.
  • Of doe onze NHG-test en kom erachter of een NHG-hypotheek voor jou mogelijk is.