23-12-2015

Wytzejan de Jong nieuwe CEO De Hypotheker

De Hypothekers Associatie B.V. heeft Wytzejan de Jong, voormalig CEO van ASR Bank en ASR Hypotheken, benoemd als nieuwe CEO/directievoorzitter. De Jong neemt per 1 januari 2016 de taken van Arjan Bons over die sinds september vorig jaar waarnemend directievoorzitter was. Bons gaat zich nu weer volledig richten op zijn taken als CEO van Blauwtrust Groep, waar De Hypotheker onderdeel van uitmaakt. 

Wytzejan de Jong (43) beschikt over een ruime ervaring in het financiële werkveld. De afgelopen jaren was De Jong als statutair directeur verantwoordelijk voor het bank- en hypotheek bedrijf van ASR. In de jaren daarvoor bekleedde hij diverse senior- en executive posities bij ABN AMRO, Fidelity en Fortis. Gedurende zijn loopbaan heeft hij zich een verbindend leider getoond die gelijktijdig focust op resultaat.


Groeiambities

De nieuwe directievoorzitter is enthousiast over zijn benoeming. “De Hypotheker is een instituut in Nederland, de marktleider op het gebied van onafhankelijk hypotheekadvies en een sterk merk dat voortdurend met de veranderingen in de markt is meegegaan. Ik ben vereerd en heb veel zin om voor De Hypotheker aan de slag te gaan”, aldus Wytzejan de Jong. Arjan Bons, CEO van de Blauwtrust Groep, is blij met de komst van De Jong. “We hebben uitgebreid gezocht naar een nieuwe directeur die zich kan vinden in de groeiambities van onze franchise organisatie en bereid is om nieuwe paden te bewandelen om de dienstverlening aan onze klanten voortdurend te verbeteren. Ik ben er trots op dat Wytzejan deze uitdaging met beide handen aan wil pakken en heb er alle vertrouwen in dat hij de juiste man is om de ambities van De Hypotheker en haar franchisenemers waar te gaan maken.”