25-5-2016

ABN AMRO verlaagt hypotheekrente naar onder de 1 procent

Een primeur voor de ABN AMRO: de bank biedt vrijdag een hypotheek met een rente onder de 1%.

Woning

Een primeur voor de ABN AMRO: de bank biedt vrijdag een hypotheek met een rente onder de 1%. De bank biedt een annuïteitenhypotheek met NHG met een rentevasteperiode van 2 jaar aan voor 0.99%.

De geldverstrekker is naar eigen zeggen de eerste bank in Nederland die dat doet, bevestigde het financiële concern woensdag na berichtgeving van het AD. Het gaat om een forse renteverlaging. Nu rekent ABN Amro voor dit product nog een rente van 1,7 procent.

De stap heeft betrekking op hypotheken waarbij de rente voor een relatief korte tijd is vastgezet. Die zijn volgens een zegsman bedoeld om hypotheekklanten meer bedenktijd te geven voor ze hun rente langer vastzetten.

Klanten hoeven niet de volle termijn van twee jaar uit te zitten, maar kunnen hun hypotheek ook al eerder oversluiten naar bijvoorbeeld een rentevaste periode van tien jaar.

De hypotheekrentes zijn al een tijdlang stevig aan het dalen. Dat hangt samen met het beleid van Europese Centrale Bank (ECB). Die houdt de rente in de eurozone al geruime tijd bijzonder laag en pompt indirect miljarden in de bankensector.

Op de hoogte blijven van de actuele rentestanden? Abonneer je op ons rentestand abonnement en ontvang wekelijks de actuele hypotheekrente.