30-12-2016

Een terugblik op 2016: hoe ging het op de huizenmarkt en met De Hypotheker?

 

Het nieuwe jaar staat voor de deur en traditiegetrouw is dat een moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Hoe heeft de huizenmarkt zich dit jaar ontwikkeld en wat speelde er verder bij De Hypotheker? Je leest het hieronder.

Rentestanden

Eind 2015 lag de lange hypotheekrente rond de 2,10%. Gedurende 2016 is deze rente steeds verder gedaald tot historisch lage niveaus (onder de 1,30%). Na de verkiezing van Donald Trump als president van Amerika in november is de hypotheekrente met 0,1% gestegen. Een stijgende trend lijkt nu te zijn ingezet met rentes die eind december rond de 1,70 liggen.

HuizenmetprijzenopdakHuizenprijzen

De huizenprijzen zijn in 2016 net als in het jaar daarvoor weer gestegen. In december 2015 betaalde je gemiddeld € 233.242 voor een koophuis, in november dit jaar al € 246.819.
De stijgende huizenprijzen weerhielden de mensen er niet van een woning te kopen. In 2015 werden er ruim 178.000 woningen in Nederland verkocht. In 2016 zitten we al op meer dan 189.500 woningen en daar zijn de verkochte woningen van december nog niet eens bij opgeteld! In november werden zelfs de meeste hypotheekaanvragen in 5 jaar tijd gedaan.

Wat gebeurde er nog meer in hypotheekland?

De Hypotheker appWat gebeurde er bij De Hypotheker?

  • Ook dit jaar heeft De Hypotheker weer uitgebreid. We kregen er acht nieuwe vestigingen bij in Brielle, Lent, Raamsdonksveer, Utrecht, Zevenaar, Appingedam, Den Haag en Volendam.
  • Halverwege het jaar werd De Hypotheker app gelanceerd, waarmee klanten de status van hun hypotheekaanvraag op de voet kunnen volgen.
  • Sinds deze zomer kun je op onze website live chatten. Je kunt zeven dagen per week, 14 uur per dag al je hypotheekvragen kwijt bij onze adviseurs achter de chat.
  • Op Hypovak, de vakbeurs voor hypotheekprofessionals, werd De Hypotheker uitgeroepen tot beste Franchiseketen van Nederland en beloond met de Gouden Lotus Award.

De 5 best gelezen nieuwsberichten op www.hypotheker.nl

1. Private leasecontract heeft invloed op je leenbedrag (juli)

2. Rente één op de vijf hypotheken kan omlaag (maart)

3. NHG kostengrenst stijgt in 2017 (november)

4. Huizenprijzen gaan nóg meer omhoog (mei)

5. De 4 grootste misverstanden over hypotheken (oktober)