29-12-2016

Eerste NHG hypotheek voor zzp’ers gesloten

Nog geen maand na de lancering van het initiatief van het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) om hypotheekverstrekking voor zelfstandigen makkelijker te maken, is deze week de eerste hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) voor zzp’ers afgesloten.

Sinds 1 december is het voor zzp’ers al na één jaar zelfstandigheid mogelijk om een hypotheek met NHG af te sluiten. Voor die tijd moest je minimaal 3 jaar actief zijn als zelfstandige. De eerste hypotheek werd afgesloten bij Delta Lloyd. Ook SNS, BLG Wonen, Aegon Hypotheken en RegioBank  doen mee met het initiatief. Vanaf 1 januari zullen Woonfonds Achmea en NIBC Direct toetreden.

Veel vraag

Volgens het WEW is er al veel vraag naar de nieuwe hypotheek en ervaren veel zzp’ers het als een erkenning. Raadhuys Tax Legal Accounting, één van de partijen die het NHG toetsinkomen voor zelfstandigen vaststelt, geeft aan al tientallen aanvragen te hebben ontvangen sinds de bekendmaking van het initiatief.

Met NHG kan een woning gefinancierd worden met een koopsom tot € 245.000. Sluit je een NHG-hypotheek af, dan leen je veilig. Als je je huis voor minder verkoopt dan nodig is om je hypotheek af te lossen, dan neemt de NHG de restschuld van je over.

Meer informatie

Lees meer over het initiatief van het WEW of over de Nationale Hypotheek Garantie. Ben je zzp'er en wil je meer informatie? Maak een afspraak met een hypotheekadviseur.