8-9-2016

ING verlaagt hypotheekrente naar onder de 1 procent

Een primeur voor de ING: de bank biedt vrijdag een hypotheek met een rente onder de 1%.

Woning

Een primeur voor de ING: de bank biedt vanaf vrijdag een hypotheek aan met een rente onder de 1%. De bank biedt een annuïteitenhypotheek met NHG met een rentevasteperiode van 1 jaar aan voor 0,99%.

De 0,99 procent van ING geldt voor een 'standaardhypotheek'. "Dit is met inbegrip van de 0,25 procent korting voor het aanhouden van een actieve betaalrekening, wat bij de gepresenteerde tarieven van andere verstrekkers ook nagenoeg altijd het geval is", legt een woordvoerder van ING uit. De hypotheek is een lening met Nationale Hypotheek Garantie, die alleen wordt verstrekt bij een totaal hypotheekbedrag minder dan 245.000 euro.

Dalende hypotheekrentes

Niet eerder bood de ING een hypotheekrente aan van minder dan een procent. Afgelopen mei verlaagde ook ABN Amro zijn rente bij een hypotheek voor twee jaar vast tot 0,99 procent. Dat blijkt nu een opmaat voor andere banken om hun tarieven ook verder te verlagen.

Door het aanhoudende stimuleringsbeleid van de Europese Centrale Bank en de scherpe concurrentie tussen (nieuwe) geldverstrekkers blijven de hypotheekrentes dalen. Deze trend blijkt ook uit de Rentebarometer die De Hypotheker elke twee weken publiceert. 

Op de hoogte blijven van de rentestanden?

Abonneer je op ons rentestand abonnement en ontvang tweewekelijks de actuele hypotheekrente.