6-4-2017

Arbeidsmarktscan helpt meer flexwerkers aan een woning

Vanaf maandag 10 april kun je als flexwerker bij De Hypotheker terecht voor de Arbeidsmarktscan. Hierbij wordt er niet alleen gekeken naar je arbeidsverleden, maar vooral ook naar je arbeidskansen in de toekomst. Zo wordt de kans op een hypotheek aanzienlijk vergroot.

De Arbeidsmarktscan is een gezamenlijk initiatief van CMIS Franchise (De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek, Hypokeur) en arbeidsmarktonderzoeksbureau Intelligence Group. Op 1 september 2015 startte de Arbeidsmarktscan als pilot in samenwerking met geldverstrekkers Florius en Obvion. De pilot wordt verlengd en vanaf maandag kun je ook bij De Hypotheker terecht voor de scan.

Hoe werkt het?

Met de Arbeidsmarktscan wordt geprobeerd om een verantwoorde manier te vinden om jonge flexwerkers de kans te geven op een hypotheek. Het gaat daarbij uitdrukkelijk om uitzendkrachten en mensen met tijdelijke dienstverbanden en (nog) niet om zzp’ers en ondernemers.

De Arbeidsmarktscan is een soort test die gebaseerd is op uitgebreide objectieve onderzoeksgegevens zoals leeftijd, opleiding, beroep en regio. Deze vul je samen met je hypotheekadviseur in. De uitkomst is een score ten aanzien van jouw arbeidsmarktpositie en je verdiencapaciteit voor de komende vijf jaar. Bij een positieve uitkomst kun je als flexwerker in aanmerking komen voor een hypotheek. 

Betere doorstroming

Het aantal mensen zonder vast dienstverband of met een reeks van tijdelijke contracten neemt toe op de Nederlandse arbeidsmarkt. De behoefte aan een nieuwe manier van risico-inschatting voor het verkrijgen van een hypotheek is dus groot. "Door een hypotheek en een eigen huis bereikbaar te maken voor deze groep, neemt de doorstroming op de woningmarkt toe", vertelt Wytzejan de Jong, algemeen directeur van De Hypotheker. "Dit heeft ook weer een gunstig effect heeft op de markt voor huurwoningen."

Ben jij als flexwerker op zoek naar een koophuis en denk je dat de arbeidsmarktscan je daarbij kan helpen? Maak snel een afspraak bij één van onze vestigingen. 

Aan de Arbeidsmarktscan kunnen kosten verbonden zijn.