30-5-2017

De Hypotheker wint de Gouden Lotus Award

Respondenten roemen kennisniveau medewerkers en landelijk dekkend kantorennetwerk

De Hypotheker is voor de tweede achtereenvolgende keer uitgeroepen tot beste Franchiseketen van Nederland. Dat is vandaag bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Gouden Lotus Awards tijdens HypoVak, de vakbeurs voor hypotheekprofessionals.

De Hypotheker maakt het verschil met haar online oplossingen, waarbij de waarde van het persoonlijk advies hoog in het vaandel staat. Andere criteria voor deze benoeming waren: meest rendabel voor adviseur en meest future proof. De Gouden Lotus Awards - een initiatief van het vakblad InFinance en de Hypotheek Business Club - zijn dit jaar voor de tweede keer uitgereikt aan de best presterende bedrijven op het gebied van wonen.

Er waren genomineerden in zes categorieën: Hypotheekverstrekker, Franchiseketen, Kredietverlener, Service Provider, Woonverzekeraar en Innovatie. De Hypotheker kwam overtuigend als beste franchiseketen uit de bus. “We zijn er ontzettend trots op dat De Hypotheker voor het tweede achtereenvolgende jaar de Gouden Lotus Award heeft gewonnen. Deze prijs is een erkenning voor de kwaliteit van onze dienstverlening en de toegevoegde waarde die we onze klanten bieden met het geven van onafhankelijk en persoonlijk hypotheekadvies. Onze franchisenemers vervullen hier een centrale rol in; zij zijn de motor achter onze formule en bepalend voor ons succes”, zegt Wytzejan de Jong, algemeen directeur van De Hypotheker. “Daarnaast investeren we veel in nieuwe online oplossingen. Zo hebben we onlangs het aanleveren van alle benodigde documenten voor een hypotheekaanvraag gemakkelijker en efficiënter ingericht door het proces volledig te digitaliseren. In onze nieuwe strategie die dit jaar wordt uitgerold krijgen onze klanten nog meer online mogelijkheden, zodat we hen beter kunnen ondersteunen”, geeft De Jong aan. ”De klant heeft hierbij de regie en bepaalt zelf hoe het adviestraject eruit gaat zien. Wij geloven in de combinatie van online mogelijkheden en persoonlijk advies door onze adviseurs.”

Alex Klein, hoofdredacteur InFinance: “In deze categorie was het tot een dag voor het sluiten van de enquête nog spannend wie deze award zou winnen. Respondenten die dit jaar kozen voor De Hypotheker, geven vrijwel allemaal dezelfde redenen aan voor hun keuze. De bekendheid van het merk, kennisniveau van de medewerkers, complete aanbod van aanbieders waaruit een keuze kan worden gemaakt en het landelijke kantorennetwerk, worden door hen met afstand het vaakst genoemd.