9-11-2017

Michelle Verdoolaege wordt als 21-jarige de jongste adviseur bij De Hypotheker

Michelle Verdoolaege is 21 jaar oud, werkt als commercieel assistente bij De Hypotheker Bergen op Zoom en zal begin 2018 van start gaan als hypotheekadviseur. Daarmee zal ze de jongste adviseur bij De Hypotheker worden. We gingen langs in Bergen op Zoom en stelden Michelle een paar vragen.

Michelle VerdoolaegeHoe ben je bij De Hypotheker terecht gekomen?

Mijn vader Toon werkt al sinds 1991 bij De Hypotheker en heeft in 1999 de vestiging in Bergen op Zoom overgenomen van zijn voorganger. Ook mijn moeder werkt hier als adviseur. Ik was niet van plan om ook bij De Hypotheker te gaan werken en ben begonnen aan een opleiding Verpleegkunde, maar dat was toch niet echt mijn ding. Ik ben toen tijdelijk in de vestiging gaan werken terwijl ik een opleiding Directiesecretaresse volgde. Al snel bleek dat ik het werk erg leuk vond om te doen en dat ik er ook goed in was.

Hoe bereid je je voor op je toekomst als hypotheekadviseur?

Ik heb alle benodigde Wft diploma’s behaald en heb van de zomer ook mijn MBO-diploma behaald. Begin 2018 zal ik de interne opleiding tot hypotheekadviseur volgen. Ik kijk al veel mee met gesprekken van andere adviseurs. Ook voer ik al offertegesprekken en doe ik uitzoekklussen. Gesprekken voeren met klanten vind ik het leukste. Ik houd nou eenmaal van kletsen! Je ziet iedere keer weer andere situaties en dat is erg leerzaam.

Hoe is het om iedere dag met je ouders samen te werken?

Heel erg gezellig! Ik heb een hele goede band met mijn ouders en samenwerken gaat eigenlijk altijd goed. We kunnen alles met elkaar bespreken, ook als er een keer iets niet goed gaat. Thuis hebben we het nooit over werk. Ik woon nog bij mijn ouders, maar wil binnenkort op mezelf gaan wonen. Eerst ga ik huren en ondertussen spaar ik voor een mooie koopwoning.

Vind je jezelf niet erg jong om al adviseur te worden?

Michelle Verdoolaege

Ik vind mezelf redelijk volwassen, ook al blijf ik mijn vaders kleine meisje. Ik werk fulltime terwijl leeftijdsgenootjes nog studeren en veel feesten, maar ik heb niet het gevoel dat ik iets mis. Ik ga gewoon in het weekend op stap. Ik vind het lekker om al mijn eigen geld te verdienen en veel te kunnen sparen. Wel denk ik dat ik als adviseur eerst vooral gesprekken aan zal gaan met jonge starters. Die kunnen zich met mij identificeren. Ik kan me voorstellen dat oudere mensen mij misschien minder serieus zullen nemen omdat ik nog een jonge meid ben.

Wat zijn je toekomstplannen?

Ik zie mijzelf hier wel werken totdat mijn ouders stoppen. Ik wil de zaak niet overnemen, daar ben ik een veel te grote stresskip voor. Daarna wil ik misschien wel bij een bank werken of bij een andere vestiging van De Hypotheker. Het moet in ieder geval uitdagend blijven. Maar voorlopig valt er nog veel te leren!