13-11-2017

Steeds meer huizenbezitters nemen tweede hypotheek

Steeds meer huiseigenaren gebruiken de overwaarde van hun huis om een verbouwing te financieren. Dat blijkt uit cijfers die afgelopen vrijdag zijn gepubliceerd.

 

Wanneer je je huis wilt verbouwen of bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer wilt kopen, dan kun je dit financieren door een extra bedrag bovenop je bestaande hypotheek te lenen (een tweede hypotheek). De belangstelling hiervoor is in het afgelopen jaar verdubbeld. Ook is het gemiddelde bedrag van deze extra lening met bijna 15 procent toegenomen, blijkt uit onderzoek onder ruim 7.600 aanvragen.

Profiteren van overwaarde

Een reden voor deze opvallende toename kan zijn dat steeds meer mensen overwaarde op hun woning hebben en deze nuttig willen besteden. Ook is het vanwege de krappe huizenmarkt lastiger om door te verhuizen en kiezen mensen om die reden voor een verbouwing om zo de woning te vergroten, bijvoorbeeld door middel van een dakkapel of een uitbouw.

Ook interesse in een tweede hypotheek? Houd er dan wel rekening mee dat je woning in mindere tijden onder water kan komen te staan. Laat je hierover goed informeren door een financieel adviseur.