17-11-2017

Zelfstandigen binnen 1 week zekerheid over hypotheek

De Hypotheker biedt zelfstandig ondernemers vanaf nu binnen één week duidelijkheid over de mogelijkheid een hypotheek te sluiten die niet onder de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) valt.

Wij werken hierbij samen met Raadhuys Tax Legal Accounting, ABN AMRO en Delta Lloyd. Raadhuys geeft na ontvangst van de benodigde documenten binnen enkele dagen een inkomensverklaring af, die is afgestemd op het kredietbeleid van de geldverstrekkers. De geldverstrekkers kunnen door deze inkomensverklaring kortere doorlooptijden hanteren in vergelijking met  het reguliere aanvraagproces. Hierdoor krijgen zelfstandig ondernemers snel zekerheid over hun hypotheekaanvraag.

Sinds december 2016 bieden we zelfstandig ondernemers met een inkomensverklaring al na één jaar zelfstandigheid de mogelijkheid om een hypotheek onder de Nationale Hypotheek Garantie te verkrijgen. Dat breiden we nu uit met deze mogelijkheid voor zelfstandige ondernemers die een hypotheek zonder NHG willen aanvragen. Raadhuys kan een stabiel inkomen vaststellen met inachtneming van het kredietbeleid van ABN AMRO en Delta Lloyd, de geldverstrekkers waarmee we samenwerken.

Snelle en heldere procedure

De procedure gaat als volgt te werk. Je hypotheekadviseur overhandigt alle benodigde documenten aan Raadhuys, die binnen drie werkdagen een inkomensanalyse afgeeft. Als er aanvullende vragen zijn over het inkomen en het acceptatiebeleid kan deze termijn met enkele dagen worden verlengd. Vervolgens maakt Raadhuys de inkomensverklaring op, afgestemd op het acceptatiekader van de geldverstrekker. De geldverstrekker geeft binnen 48 uur na ontvangst van de inkomensverklaring een deelakkoord op het inkomen.

De nieuwe procedure leidt tot veel kortere doorlooptijden. Daarbij zijn de kosten voor de inkomensanalyse fiscaal aftrekbaar. Als het dossier compleet wordt aangeleverd, is het zelfs mogelijk binnen 48 uur na ontvangst van de aanvraag een bindende offerte te ontvangen.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Maak snel een afspraak. Ook voor zelfstandigen die een hypotheek met NHG willen zijn er opties, onze adviseurs helpen je graag.