3-10-2018

4 Tips voor een volgende woning kopen

Ben je toe aan een volgende stap in je wooncarrière? Dan helpen we je graag op weg met deze 4 tips.

Tip 1: breng je huidige situatie in kaart

  • Bepaal of je overwaarde hebt op je huidige woning of een restschuld.
  • Onderzoek of je de huidige hypotheek kunt meenemen of een nieuwe moet afsluiten.
  • Zet de bijkomende kosten op een rij, naast de koopsom van de woning die je op het oog hebt.
  • Breng je totale financiële situatie in kaart.

Tip 2: bereken hoeveel je kunt lenen

Als je op zoek bent naar een volgende koopwoning, wil je natuurlijk graag weten wat je kunt lenen. Daar hebben we bij De Hypotheker een handige rekentool voor. Bereken het zelf!

Tip 3: zo verkoop je de huidige woning goed

Je kunt heel snel en gemakkelijk onze Woningwaardemeter invullen om de waarde van je huidige woning te berekenen. Maar je kunt natuurlijk ook een taxatie laten uitvoeren. Hier zijn wel kosten aan verbonden, maar het geeft je een goed beeld en een taxatierapport dat je kunt gebruiken in de onderhandelingen.

Zorg ook voor een goede eerste indruk op internet: mooie foto’s, aansprekende tekst, openstaan voor bezichtigingen, etc. Je zou een woningstylist kunnen inschakelen om de puntjes op de i te zetten.

Tip 4: let op de juridische en fiscale aspecten

Weet je bijvoorbeeld wat de bijleenregeling is? Daardoor kun je een deel van je nieuwe woning financieren met de overwaarde van je huidige woning. En hoe zit het met de belasting? Maak een afspraak met één van onze adviseurs en je weet er alles over!


Wij helpen je verder naar je volgende woning

Als je op zoek bent naar een volgende woning, wil je natuurlijk graag weten wat er allemaal mogelijk is en waar je aan moet denken. Daar hebben we bij De Hypotheker een handige informatiepagina voor gemaakt. Lees er hier alles over!