1-11-2018

Alle ondernemers na een jaar in aanmerking voor NHG-hypotheek

Vanaf nu is het voor alle ondernemers die langer dan 12 maanden aan het ondernemen zijn, mogelijk om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) te sluiten. Voorheen moesten ondernemers drie jaar aan de slag zijn om in aanmerking te komen.

Met de Inkomensverklaring Ondernemers wil de NHG de toegankelijkheid en betaalbaarheid van hypotheken voor ondernemers verbeteren. Er bestond al een Inkomensverklaring voor zzp'ers, maar nu kunnen ook andere bedrijfsvormen gebruik maken van de verklaring.

Vijf werkdagen

Ondernemers die gebruik willen maken van deze mogelijkheid, kunnen dit via hun hypotheekadviseur aanvragen. Een door de NHG geselecteerde partij kan vervolgens een Inkomensverklaring op laten stellen, waarin het toetsinkomen wordt vastgesteld. Na het aanleveren van alle documenten is de doorlooptijd maximaal vijf werkdagen. De verklaring is vervolgens zes maanden geldig en in die periode kan een bindend aanbod worden gedaan.

Ondernemers die dit jaar nog een huis kopen, kunnen een woning tot € 265.000 financieren met een NHG-hypotheek. In 2019 wordt dat € 290.000.