12-12-2018

Een hypotheek zonder werkgeversverklaring: zo werkt het

Het regelen van een werkgeversverklaring kan voor de nodige stress zorgen. Zo komt het weleens voor dat een verklaring niet goed ingevuld is. Gelukkig kun je bij De Hypotheker ook zonder een werkgeversverklaring terecht voor een hypotheek. Dit kan door het gebruik van de zogenaamde ‘Inkomensbepaling Loondienst’.

Door te rekenen met de gegevens die het UWV van je heeft, is er geen werkgeversverklaring meer nodig. Je bent dus niet meer afhankelijk van je werkgever waardoor het proces een stuk korter wordt! Uit cijfers van De Hypotheker en Florius blijkt dat een traditionele werkgeversverklaring gemiddeld 2,4 keer aangeleverd moet worden voordat hij goedgekeurd kan worden. Het invullen van het document met de verkeerde feiten of het onvolledig invullen zorgt er vaak voor dat de verklaring niet in één keer wordt goedgekeurd door de geldverstrekker.

Momenteel zijn vijf hypotheekverstrekkers verbonden aan de werkwijze van de Inkomensbepaling Loondienst: ING, Rabobank, ABN AMRO, Florius en Aegon. In 2019 verwachten we dat meer hypotheekverstrekkers zich bij deze werkwijze zullen aansluiten.

Hoe vraag ik een hypotheek aan zonder werkgeversverklaring?

  • Ga naar de website van het UWV en log in met je DigiD bij Mijn UWV.
  • Controleer je loongegevens.
  • Download het document en verstuur het vervolgens digitaal naar je hypotheekadviseur.

Maak een afspraak

Om in aanmerking te komen voor Inkomensbepaling Loondienst, is het belangrijk dat je momenteel in loondienst bent. Wil je gebruik maken van deze mogelijkheid, plan dan een afspraak in bij één van onze vestigingen. Je eerste gesprek is kosteloos en geheel vrijblijvend.