7-8-2018

Eigenaren van zonnepanelen doen goede zaken door het mooie weer

Heb jij ook zo genoten van het mooie weer de afgelopen weken? Voor eigenaren van zonnepanelen was het dubbel feest: zij bespaarden dit jaar gemiddeld al 372 euro op hun energierekening.

Dat is 54 euro meer dan normaal rond deze tijd van het jaar. Door het hoge aantal zonuren in de afgelopen maanden lag de opbrengst van zonnepanelen in de eerste helft van 2018 dertien procent hoger dan gemiddeld.

Grote toename

Steeds meer huishoudens in Nederland schaffen zonnepanelen aan. Alleen al in 2017 kwamen er 100.000 woningen met zonnepanelen bij. In totaal hebben inmiddels een miljoen huizen zonnepanelen op het dak. Vorige week maandag wekten al deze panelen samen genoeg stroom op om heel Eindhoven van elektriciteit te voorzien. 

Prijskaartje

Van de mensen die nog geen zonnepanelen hebben, overweegt 44 procent ze wel aan te schaffen, blijkt uit onderzoek van Essent. Veel mensen worden echter nog tegengehouden door het prijskaartje. De prijs voor tien zonnepanelen ligt rond de 4.400 euro. Dit bedrag heb je binnen tien jaar terugverdiend, terwijl zonnepanelen zo'n 25 jaar mee gaan. Wist je trouwens dat je de btw op de panelen kunt terugvragen bij de Belastingdienst?

Extra lenen

Heb je al een woning op het oog en wil je die meteen verduurzamen? Dan is het goed om te weten dat je de kosten mogelijk niet helemaal zelf hoeft te dekken. Bij energiebesparende maatregelen mag je in sommige gevallen 106% van de marktwaarde van je woning lenen.  

Onze adviseurs kunnen je alles over de voorwaarden vertellen. Laat je dus goed adviseren en kom langs bij één van onze vestigingen.