Actueel Terug naar actueel

Haal het meeste uit je gesprek met een hypotheekadviseur

Heb je verhuiskriebels? Wil je groter wonen of ga je samenwonen? In deze situaties is het belangrijk dat je je financiële situatie goed in kaart brengt. Onze hypotheekadviseurs bekijken samen met jou hoe je er financieel voor staat en wat er mogelijk is. Om het meeste uit je gesprek met de hypotheekadviseur te halen, raden we je aan om je goed voor te bereiden. Met deze tips weet je zeker dat het goed zit.

Stel handen schudden met adviseur

1. Bereken alvast je maximale leenbedrag

Gebruik onze handige rekentool om uit te rekenen wat je maximaal mag lenen. Je weet dan al een beetje wat je kan verwachten bij de hypotheekadviseur. De tool geeft je een indicatie. Tijdens je afspraak gaat de adviseur specifieker in op jouw persoonlijke situatie.

2. Schrijf je vragen op

Natuurlijk komen er tijdens het gesprek veel vragen bij je op, maar je hebt vast ook nu al vragen die je zeker wilt stellen. Schrijf deze vragen op en neem ze mee naar het gesprek, zodat je ze niet vergeet te stellen.

3. Bedenk wat je maximaal wilt betalen

Wat je mag lenen en wat je wilt lenen, hoeft niet gelijk te zijn. Bedenk van te voren bij welke maandlasten je je prettig voelt. De adviseur kan je vertellen welk hypotheekbedrag hierbij hoort en jij weet dan meteen wat de prijsklasse is van je nieuwe woning.

4. Neem alvast wat belangrijke documenten mee

Door de juiste informatie vroeg te delen met de adviseur kom je niet voor verrassingen te staan en de adviseur kan je dan ook beter adviseren. Zorg dus dat je de volgende documenten/informatie bij je hebt:

5. Vraag om woningtips

Heb je al een woning op het oog? Of heb je misschien al het voorlopig koopcontract getekend? Deel dit ook met de adviseur. Onze adviseurs zien veel woningen en kunnen je misschien tips geven over hoe hoog je moet bieden. Op veel vestigingen worden ook koopcontracten voor klanten gecontroleerd.