13-8-2018

Huizenmarkt blijft komende periode nog lastig te betreden voor starters

De huizenmarkt zal nog zeker twee jaar lastig te betreden zijn voor starters. Dat blijkt uit de RTL Z Huizenindex die eind vorige week in samenwerking met de TU Delft gepubliceerd werd.

De huizenprijzen zullen nog zeker twee jaar blijven stijgen, aldus RTL Z. Ook de rentes zullen voorlopig nog laag blijven en de inkomens zullen gaan stijgen, hetgeen zal zorgen voor meer koopkracht.

Hierdoor zal de vraag naar koopwoningen blijven groeien, terwijl het aanbod niet of nauwelijks toeneemt, zo blijkt uit het aantal afgegeven bouwvergunningen. Op dit moment hebben kopers gemiddeld 3,8 woningen om uit te kiezen, terwijl dat aantal op een stabiele huizenmarkt rond de 7 ligt.

Vooral starters zijn de dupe van deze ontwikkeling, tenzij ze minstens twee keer modaal verdienen. Starters met een minder hoog inkomen hebben echt financiele steun nodig van hun ouders om er nog tussen te kunnen komen op de huidige huizenmarkt.

Ben jij een starter op de woningmarkt en heb je behoefte aan advies (bijvoorbeeld over het gebruik van een starterslening of een lening van je ouders)? Twijfel dan niet een maak een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt. Het eerste gesprek is voor onze rekening.