12-12-2018

Koop je droomhuis met behulp van de crowdfunding-hypotheek

De Hypotheker breidt haar aanbod uit met de crowdfunding-hypotheek van Jungo. Deze nieuwe hypotheekvorm biedt de mogelijkheid om 20% van de marktwaarde van de woning te financieren door particulieren. Een aantrekkelijk alternatief voor mensen om hun hypotheek op een betaalbare manier te financieren.

80-20 verhouding

De eerste stap om in aanmerking te komen voor de crowdfunding-hypotheek van Jungo is het aanvragen van een offerte bij De Hypotheker. Deze aanvraag wordt getoetst op basis van reguliere criteria. Als je voldoet aan deze criteria, is de hypotheek gegarandeerd. Jungo knipt vervolgens de hypotheek in tweeën: 80% van de marktwaarde van de woning wordt gefinancierd door een geldverstrekker en maximaal 20% door ‘de crowd’. 

Voordelen crowdfunding-hypotheek

De crowdfunding-hypotheek biedt voordelen voor zowel de huizenkoper als de investeerder. Zo kom je als koper in aanmerking voor een lagere hypotheekrente, waardoor je de eerste jaren al snel een paar duizend euro kunt besparen. De investeerders ontvangen elke maand rente en aflossing. Het rendement is hoog. Dit maakt de crowdfunding-hypotheek een goede investering.

Meer weten?

De Hypotheker bracht een persbericht uit over de crowdfunding-hypotheek van Jungo. Lees hier het hele persbericht.