30-3-2018

Meningen verdeeld over hoogte hypotheekrente

Uit onderzoek van GfK onder 1200 Nederlanders die vier jaar of langer geleden een hypotheek hebben afgesloten, blijkt dat 40% de eigen rente laag tot zeer laag vindt. De meeste van hen betalen minder dan 3% aan rente. Aan de andere kant vindt 33% de verschuldigde hypotheekrente hoog tot zeer hoog. Het merendeel van de laatstgenoemde groep betaalt 4% of meer aan rente.

Oversluiten voor lagere maandlasten

Een derde van de groep die de eigen rente laag of zeer laag vindt, heeft de hypotheek al eens overgesloten. De belangrijkste reden voor oversluiters was dat ze lagere maandlasten wilden. Ook wilde men graag profiteren van de lage hypotheekrente van dit moment.

Voor niet iedereen levert oversluiten voordeel op. Door de eventuele vergoeding die betaald moeten worden bij vervroegde aflossing is er voor sommige mensen geen of maar weinig voordeel te behalen.

Kom langs voor onafhankelijk advies

Toch kan het oversluiten van een bestaande hypotheek zeker interessant zijn zodra de lagere maandlasten van de nieuwe hypotheek de kosten voor het oversluiten compenseren. Wil je een onafhankelijk advies over wel of niet oversluiten? Maak eens een afspraak met één van onze experts!