31-5-2018

Nationale woonagenda moet voor meer nieuwbouw zorgen

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft de Tweede Kamer op 23 mei 2018 de Nationale woonagenda aangeboden. Speerpunten op de agenda zijn sneller bouwen van meer woningen, woningen betaalbaar blijven houden en de bestaande woningvoorraad beter benutten.

Gezamenlijke afspraken

Er moet iets gebeuren op de woningmarkt, dat is duidelijk. Daarom zijn er nu gezamenlijke afspraken gemaakt door projectontwikkelaars, bouwers, verhuurders, investeerders, makelaars, bewonersorganisaties en de overheid. Samen willen zij de woning markt zowel op korte als lange termijn beter laten werken. Dit is vastgelegd in de Nationale woonagenda.

Bestaande bouwplannen versnellen

Om meer snelheid te creëren op nieuwbouwgebied willen de partijen bestaande bouwplannen versnellen. Ook willen ze de plancapaciteit voor de bouw vergroten. Bovendien wil de overheid samen met de betrokken partijen problematische situaties op de woningmarkt aanpakken.

Wil je weten of nieuwbouw beter bij je past dan bestaande bouw? Bereken het hier. Of maak eens een afspraak met één van onze experts voor een onafhankelijk advies voor jouw situatie!