7-5-2018

Persoonlijk advies voor starters belangrijk bij aankoop eerste woning

Van een digital savvy starter zou je verwachten dat deze een hypotheek het liefst zelf online afsluit. In de praktijk blijkt dit anders te liggen.

Het overgrote deel van jonge woningkopers wil namelijk zelf ‘’in control’’ zijn bij het zoeken naar de juiste hypotheek en oriënteert zich online naar alle mogelijkheden. Vervolgens kiezen zij toch vaak voor advies en begeleiding het afsluiten van hun hypotheek. Dit blijkt uit onderzoek van marktonderzoekbureau MWM2 waarbij  ruim 500 starters tussen de 20 en 35 jaar, die van plan zijn binnen één jaar een huis te kopen, zijn ondervraagd. 

Starters zijn onervaren en onzeker  wanneer het aankomt op een grote beslissing als het kopen van een eerste woning. Het grootste deel van deze groep geeft dan ook aan persoonlijk advies en begeleiding erg belangrijk te vinden bij het afsluiten van een hypotheek. Ruim 7 op de 10 starters is bereid meer te betalen voor begeleiding, dan dat ze het hypotheekproces geheel zelfstandig moeten doorlopen. Slechts een heel klein deel van de respondenten geeft aan de hypotheek zelf volledig online af te willen sluiten. Bovendien geeft het overgrote deel van de starters aan genoeg kennis over hypotheken te hebben, maar ontdekt zij tijdens het proces toch meer hulp nodig te hebben dan verwacht. 

Zelf online in controle zijn mét persoonlijk advies

Met drie klantreizen – Zelfzeker (zelf online met een laatste check door een adviseur), Jazeker (samen met een adviseur) en Pluszeker (volledig door een adviseur) - beantwoordt De Hypotheker de wens van de starters om zelf hun hypotheek online te regelen, met het gewenste persoonlijk advies en begeleiding. Vanaf nu kunnen starters zelf bepalen hoe ze hun hypotheek bij De Hypotheker afsluiten: zelf online of samen met een adviseur. Wanneer de starter ervoor kiest om zelf online een hypotheek af te sluiten, volgt er altijd nog één laatste advies van een ervaren adviseur. 


Benieuwd of online afsluiten bij jou past? Doe onze Advieskiezer