9-4-2018

Roken en koken grootste oorzaken fatale woningbranden

Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) heeft alle 27 fatale woningbranden van 2017 onderzocht. De branden eisten bij elkaar 28 dodelijke slachtoffers. Als belangrijkste oorzaken wijst het IFV aan: roken (30%), onvoorzichtigheid bij koken (15%) en technische oorzaak door elektrische apparatuur (15%).

Daling ten opzichte van 2016

In 2016 vonden er nog 32 fatale woningbranden plaats, waarbij 37 dodelijke slachtoffers vielen. Hoewel dit een duidelijke daling aangeeft, zijn de cijfers nog steeds in lijn met die van vorig jaar, aldus het instituut. Van de slachtoffers is twee derde 61 jaar of ouder. Ouderen zijn dus oververtegenwoordigd in de statistieken op dit gebied.

Menselijk handelen veroorzaakt meeste branden

Maar liefst twee derde van alle fatale woningbranden in 2017 ontstonden door menselijk handelen. De helft van alle branden ontstaat in de woonkamer, waarna de keuken (30%) en de slaapkamer (15%) op plaats twee en drie volgen.

Je huis goed verzekeren? Wij helpen je!

Met het All In Woonpakket weet je zeker dat je je huis goed verzekert tegen alle mogelijke risico’s. En dat alles in één handig pakket. Nog handiger: je kunt direct online je verzekering afsluiten!