6-6-2018

Scheiden en je hypotheek: dit komt er op je af

Natuurlijk is scheiden nooit leuk. Maar je wilt het wel graag een beetje leuk houden als het gaat om je koopwoning. Er komt van alles op je af als je gaat scheiden. Je moet bijvoorbeeld nadenken over je hypotheek en de financiële consequenties. Daar helpen wij je graag bij.

Financiële veranderingen

Niet alleen voor het afsluiten van een hypotheek zit je goed bij ons. Ook na een breuk, wanneer je te maken krijgt met financiële veranderingen en er dingen moeten worden aangepast, helpen we je verder.
We geven je graag antwoord op vragen als:

Inboedel en pensioen verdelen

Wanneer jullie uit elkaar gaan, moeten jullie gezamenlijke bezittingen verdeeld worden. Inderdaad: ‘cd van jou, cd van mij’. Zo’n boedelverdeling kan op verschillende manieren, waar we je graag meer over vertellen. Net als over het verdelen van de gezamenlijk opgebouwde pensioenrechten. Dat heet een pensioenverdeling.


Alimentatie

Er zijn twee soorten alimentatie die van toepassing kunnen zijn bij jullie scheiding: partneralimentatie en kinderalimentatie. Wat voor jullie geldt, is afhankelijk van jullie samenlevingsvorm en gezinssituatie.


Wil je weten hoe je weer grip krijgt op je financiën na een scheiding?
Onze adviseurs vertellen je hier graag meer over. Maak eens een afspraak met één van onze experts voor een onafhankelijk advies voor jouw situatie!