20-12-2018

Tips om woninginbraak te voorkomen

Rond de feestdagen zijn we veel van huis en gezellig aan tafel bij vrienden en familie. Inbrekers weten dit ook en daarom is het verstandig om extra scherp te zijn rond Kerst en Oud & Nieuw. Je ramen sluiten en de deuren op slot doen, spreekt natuurlijk voor zich. Wij zetten graag nog wat andere tips voor je op een rijtje.

 

Maak afspraken met de buren

Spreek met je buren af om een oogje voor elkaar in het zeil te houden. Bespreek op welke dagen jullie wel of niet thuis zijn. Als je buren dan toch ineens iemand in of rond jullie woning zien lopen, kunnen ze hulp inschakelen. Zorg dan ook dat eventuele struiken rondom je woning kort zijn. Je woning is dan voor de buren en voorbijgangers goed zichtbaar. Inbrekers hebben liever geen pottenkijkers.

Leg kostbare apparatuur uit het zicht

Denk hierbij aan je laptop of je PC. Dit maakt je woning ook minder aantrekkelijk voor inbrekers.

Maak gebruik van veiligheidsmaatregelen

Koop goedgekeurde sloten en sluitingen op je ramen en deuren. Dit zijn de producten met het SKG-logo. Andere maatregelen zijn:

  • Een anti-inbraakstrip bij je voor- en achterdeur zodat erg geen inbreekmiddelen als een breekijzer of schroevendraaier tussen de deur kan worden gestoken.
  • Goede buitenverlichting, bijvoorbeeld met bewegingssensor.
  • Behaal het Politiekeurmerk Veilig Wonen certificaat. Met de bijbehorende sticker bij je voordeur schrik je inbrekers af.

Zorg voor de juiste verzekeringen

Neem het zekere voor het onzekere en zorg dat je goed verzekerd bent. Je inboedel is vaak meer waard dan je denkt. Zélfs als je denkt geen waardevolle spullen in huis te hebben. Bij ons kan je gemakkelijk je inboedelverzekering online regelen. Check dan ook meteen het All-in Woonpakket voor de belangrijkste woonverzekeringen in één overzichtelijk pakket.