10-12-2018

Zo bespaar je nog in 2018: 4 tips

We willen allemaal graag zo veel mogelijk fiscaal voordeel behalen. Deze 4 tips helpen je op de valreep van 2018 aan mogelijk voordeel.

Tip 1: Los je hypotheek versneld af

Heb je het geld ervoor? Los dan je hypotheek versneld af. Dat levert je namelijk vaak meer op dan het op een spaarrekening laten staan met amper rente. Bovendien verlaag je hiermee je maandelijkse woonlasten en betaal je dus ook minder belasting over je vermogen. 

Tip 2: Betaal je hypotheekrente vooruit

Bij sommige banken kun je maximaal een half jaar aan hypotheekrente vooruitbetalen. Dat bedrag mag je in 2018 aftrekken van je belastbaar inkomen. Zo druk je het totale vermogen waarover je belasting betaalt in box 3. In dit artikel lees je meer over het vooruitbetalen van je hypotheekrente.

Tip 3: Wacht nog even met NHG

Wil je een hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan is het verstandig om daarmee nog even te wachten tot 2019. Vanaf 1 januari gaat namelijk het bedrag omhoog voor woningen die onder deze regeling mogen vallen. In plaats van € 265.000 gaat de hypotheekwaarde naar € 290.000. Als je energiezuinige maatregelen neemt, komt daar nog € 17.400 bij op. Bovendien daalt de prijs voor deelname aan de NHG van 1% naar 0.9%. Reden genoeg dus om nog even te wachten.

Tip 4: Schenk geld aan een (klein)kind voor een woning of hypotheek

Is je (klein)kind jonger dan 40 jaar? Dan kun je een belastingvrije schenking doen tot € 100.800 voor zijn of haar woning of hypotheek. Dit is weer een manier om je vermogen flink te verminderen.

Meer weten?
Maak dit jaar nog een vrijblijvende afspraak met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zo krijg je een duidelijk advies over wat verstandig is in jouw persoonlijke situatie.