13-11-2019

Aantal oversluiters neemt toe door lage hypotheekrente

Het aantal mensen dat hun hypotheek bij De Hypotheker heeft overgesloten is het afgelopen jaar flink gestegen. De grootste reden? Aanhoudend lage hypotheekrentes.

Bij oversluiten kies je ervoor om je bestaande hypotheek met de daarbij behorende afspraken en voorwaarden vroegtijdig open te breken of te wijzigen en eventueel te vervangen voor een nieuwe hypotheek. 


36 procent stijging

Landelijk zagen wij het aantal oversluiters dit jaar met maar liefst 36 procent stijgen, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook consultancybureau IG&H zag een toename van 33 procent van het aantal mensen dat overstapte van hypotheek of de hypotheek verhoogde.

De belangrijkste reden voor de toename is de aanhoudend lage hypotheekrente. Zeker als de lage rente veel genoemd wordt in de media, nemen veel mensen contact op met hun hypotheekadviseur om te kijken naar de mogelijkheden om over te stappen naar een lagere rente. Hoewel oversluiten vaak gepaard gaat met een boeterente, is de huidige hypotheekrente zo laag dat overstappen onder de streep vaak toch de moeite waard is.


Oversluiten tool

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden? Vul onze oversluiten tool in, om te kijken of oversluiten voor jou aantrekkelijk is. Of maak een vrijblijvende afspraak met een hypotheekadviseur bij jou in de buurt. 
 
Naar de Oversluiten tool arrow_forward