17-6-2019

Verhuizen? Bekijk onze 7 handige tips

Naast dat een verhuizing heel leuk is, is het vaak ook een stressvolle periode. Met deze 7 tips houd jij het hoofd koel tijdens de verhuizing.

1. Grote opruiming

Neem niet álles mee wat je in je oude woning hebt staan, maar kijk kritisch naar je bezittingen. Kleding die je al drie jaar niet hebt gedragen, oude papieren of cd's en dvd's: er zijn vast spullen die je kunt weggooien, weggeven of verkopen. Zo begin je in je nieuwe huis direct aan een frisse start. 

2. Per kamer inpakken

Stop de spullen die in een bepaalde kamer moeten komen in dezelfde doos of dozen en schrijf de naam van de kamer er op. Zo kun je ze vanuit de verhuisbus direct naar de goede kamer brengen.

3. Bij-de-hand-tas

Maak een tasje waarin je alle spullen stopt die je bij de hand wil hebben voordat je tijd hebt om alles uit te pakken. Denk bijvoorbeeld aan je sleutels, toiletspullen, een wc-rol en een tandenborstel.

4. Vraag om hulp in je oude en nieuwe woning

Als je vrienden of familie hebt die je willen helpen, verdeel de hulp dan over de woningen. De helft kan helpen inladen en opruimen in je oude huis terwijl de andere helft vast kan gaan uitladen en uitpakken in de nieuwe woning. Geef iedereen ook een duidelijke taak, dat maakt het extra efficiënt. En zorg natuurlijk voor wat lekkers te eten en te drinken voor je helpers!

5. Plak lades dicht

Plak lades van kastjes of bureaus dicht met tape of pak ze in met vershoudfolie, om te voorkomen dat ze open gaan tijdens de verhuizing. Let op, stop de lades ook als je ze dichtplakt niet te vol, want dan kunnen ze alsnog open gaan. 

6. Maak een inpakplanning

Wacht niet tot het laatste moment met alles inpakken om grote stress te voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld iedere avond twee dozen inpakken. Begin natuurlijk met de spullen die je niet vaak gebruikt.

7. Zorg voor opvang voor de kinderen of huisdieren

Je kinderen en/of huisdieren zijn vast heel lief, maar tijdens een verhuizing lopen ze alleen maar in de weg en bovendien zit een ongeluk in een klein hoekje. Regel dus een oppas op de dag dat je gaat verhuizen.