20-6-2019

Zonnepanelen in ruim de helft van de gevallen beste duurzame oplossing

Zonnepanelen installeren is in ruim vijftig procent van de gevallen de best passende oplossing om een huis te verduurzamen.

Dat blijkt uit gegevens van onze nieuwe duurzaamheidsscan, die inmiddels door ruim 800 woningbezitters is ingevuld. Deze scan brengt voor huiseigenaren de best passende energiebesparende voorzieningen voor hun woning in kaart.

Combinatie van voorzieningen

Vaak wordt er een combinatie van zonnepanelen met andere voorzieningen, zoals een warmtepomp (in 28 procent van de gevallen), vloerisolatie (23 procent) of een HR-ketel (23 procent) geadviseerd. 

Woonlasten verlagen

Het aantal huizenbezitters dat hun woning wil verduurzamen is in het eerste kwartaal van 2019 met 48 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De belangrijkste reden voor verduurzaming is het verlagen van de woonlasten (56 procent van de huizenbezitters gaf dit als hoofdreden). Daarna zijn ook het verhogen van het wooncomfort (19 procent) en het verminderen van het gasverbruik (13 procent) belangrijk. Twaalf procent van de eigenaren gaf aan te willen verduurzamen om het energielabel van de woning te verbeteren.