3-3-2020

33% meer hypotheekaanvragen onder 55-plussers

Het aantal hypotheekaanvragen onder 55-plussers stijgt enorm. In het laatste kwartaal van 2019 nam het aantal aanvragen onder deze groep met bijna een kwart toe ten opzichte van voorgaand kwartaal. Afgelopen februari zijn er door deze groep zelfs 33 procent meer hypotheken aangevraagd.

Bij hypotheekaanvragen voor oversluiten en woningverbetering is sprake van een toename van maar liefst 82 procent. Door de lage rentestanden blijft oversluiten aantrekkelijk. Ook willen senioren hun overwaarde graag benutten om hun woonlasten te verlagen, een verbouwing te realiseren of hun pensioen aan te vullen. Ook een nalatenschap of schenking aan de kinderen en een extra financiële buffer voor later zijn redenen om de hypotheek over te sluiten. 

Lees meer over hypotheken voor senioren arrow_forward

Andere leeftijdsgroepen

Ook bij andere leeftijdscategorieën is sprake van een stijging van het aantal hypotheekaanvragen, al is dit minder explosief dan bij 55-plussers. Bij huizenkopers- en bezitters in de leeftijd van 45 tot 55 jaar steeg het aantal hypotheekaanvragen met bijna een vijfde, bij de leeftijd 35 tot 45 jaar was sprake van een stijging van 16,8 procent. De kleinste stijging deed zich voor bij huizenkopers- en bezitters tussen 25 en 35 jaar (+3,5 procent). 

Lees het hele persbericht.

Benieuwd over oversluiten voor jou gunstig is? Doe onze oversluitcheck. 

Doe de check arrow_forward