Actueel Nieuws

Coronacrisis helpt meer jonge huizenkopers aan een woning

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 2-10-2020
In het derde kwartaal van 2020 is het aantal huizenkopers tot 35 jaar met 21 procent gestegen, in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. In totaal waren drie op de tien hypotheekaanvragen in deze periode afkomstig van mensen onder de 35 jaar.

Dat blijkt uit een analyse van alle hypotheekaanvragen die via De Hypotheker werden gedaan in het derde kwartaal. De stijging is mede te verklaren door de coronacrisis: er is namelijk minder concurrentie op de markt van andere huizenkopers, zoals doorstromers, expats en beleggers.


Groei het grootst in Groningen

In de provincie Groningen maken de jonge huizenkopers de grootste opmars: de groei is hier maar liefst 75 procent. Ook in Overijssel (49 procent) en Zeeland (47 procent) is de stijging groot. Zelfs in de Randstad krijgen de jongeren weer een voet tussen de deur, met een stijging van 32 procent in de provincie Utrecht en 29 procent in Noord-Holland.


Veel eigen geld 

Het gemiddelde hypotheekbedrag van huizenkopers tussen de 25 en 35 jaar is € 247.000. Daarnaast brengt deze groep gemiddeld € 23.000 aan eigen geld in. Dit is niet alleen eigen spaargeld: er is ook vaak sprake van een starterslening of een schenking van ouders.

Wil je meer weten over ons onderzoek naar de groei van jonge huizenkopers? We brachten er een persbericht over uit.

Naar Persbericht arrow_forward