Actueel Nieuws

Huiseigenaren opgelet: energielabel wordt 25 keer zo duur

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 27-10-2020
Energielabel rekenmachine
Vanaf 1 januari 2021 kan de prijs voor een energielabel oplopen tot zo'n € 190. Dat is ruim 25 keer zo duur als op dit moment. Huiseigenaren zonder energielabel doen er dus goed aan die dit jaar nog aan te vragen.

De prijsverhoging heeft te maken met de beslissing van minister Ollongren om vanaf volgend jaar bij het bepalen van het energielabel een energiedeskundige naar de woning te sturen. Op dit moment is dat nog niet het geval en kan een energielabel worden aangevraagd voor de prijs van € 7,50.

A tot G

Een energielabel is verplicht wanneer je je huis wilt verkopen of verhuren en kan van invloed zijn op de verkoop- of verhuurprijs van de woning. Het label geeft aan hoe energiezuinig een woning is, van A (zeer energiezuinig) tot G (niet energiezuinig).

Van voorlopig naar definitief

In 2015 hebben alle huiseigenaren een voorlopig energielabel gekregen, dat moet worden omgezet in een definitief label. Dit definitieve label zal in 2021 zo'n € 190 gaan kosten. Heb je nog geen definitief label, dan raden wij aan die dit jaar nog aan te vragen via de website energielabelvoorwoningen.nl. Het energielabel is 10 jaar geldig.