14-5-2020

Huiseigenaren proberen te besparen tijdens de coronacrisis

Achttien procent van de huiseigenaren zegt zich zorgen te maken over de financiële toekomst, als gevolg van het coronavirus. 54 procent geeft minder geld uit dan voor de coronacrisis en 21 procent kijken naar manieren om te besparen op de vaste lasten.

Dat blijkt uit een peiling van Vereniging Eigen Huis onder 1.432 leden. De huiseigenaren die willen besparen op de vaste lasten, kijken het eerst naar de energielasten. Ze verbruiken bewust minder energie of stappen over naar een andere energieleverancier. Nu de gasprijzen fors gedaald zijn, valt er vaak flink te besparen door over te stappen.


Bespaarmogelijkheden

De andere bespaarmogelijkheden die huiseigenaren noemen zijn besparen op verzekeringen, internet- en televisieabonnementen en op de hypotheeklasten, bijvoorbeeld door over te sluiten.


Klussen in huis

Daarnaast heeft 43 procent van de ondervraagden besloten of overwogen om het plegen van onderhoud aan de woning of het verbouwen van de woning uit te stellen. Ook wordt er veel zelf geklust: 35 procent van de eigenaren is bezig met opruimen, schilderen of het opknappen van de tuin.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, die eens in de twee weken verstuurd wordt.