Actueel Nieuws

Niet op vakantie dit jaar? Gebruik je vakantiegeld om te klussen in je woning

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 26-5-2020
In de bouwmarkten is het al weken goed merkbaar: veel mensen kiezen er tijdens de coronacrisis voor om te klussen in hun woning. Als je door corona niet op vakantie kunt, heb je daar deze zomer extra tijd voor. En als je vakantiegeld ontvangt, kun je dat daar misschien wel mooi voor gebruiken.

In mei ontvangen de meeste werknemers hun vakantiegeld. Een goede timing om eindelijk eens aan de slag te gaan met die achterstallige klussen! Wij zetten voor je op een rijtje welke klussen doorgaans de waarde van je woning verhogen.

1. Isolatie

Goede isolering van je woning levert je direct wat op: je bespaart al snel 30 procent op je gasrekening. Bovendien zijn potentiële kopers blij met een goed geïsoleerd dak, geïsoleerde muren en vloeren. Oftewel, je haalt je investering er makkelijk uit. Je kunt bijvoorbeeld ook denken aan het plaatsen van dubbel glas. De energiekosten dalen en als je in een drukke straat woont, helpt het ook nog eens tegen geluidsoverlast.


2. Achterstallig onderhoud

68 procent van de huizenkopers geeft aan een woning te willen kopen die 'af', oftewel instapklaar is. Het is dus altijd nuttig om onderhoud te plegen aan je woning. Denk bijvoorbeeld aan klussen aan het dak, een mooie parketvloer leggen of de muren een lik verf geven. Je geniet er zelf van als het af is en het kan je woning een stuk aantrekkelijker maken voor eventuele kopers.


3. Ruimte creëren

Zeker in stedelijke gebieden is ruimte een groot goed. De oppervlakte van een woning heeft dan ook veel invloed op de prijs. Heb je bijvoorbeeld een zolder die niet gebruikt wordt, dan kun je die bewoonbaar maken en bereikbaar maken met een vaste trap. Of je kunt je woning uitbouwen met een dakkapel of serre. Je profiteert zelf direct van de extra ruimte en bij een verkoop in de toekomst levert het ook wat op.


Je verbouwing op een andere manier financieren

Helaas ontvangt niet iedereen vakantiegeld: door de coronacrisis kiezen sommige bedrijven ervoor het vakantiegeld gespreid uit te betalen. Gelukkig zijn er ook nog andere manieren om een verbouwing te financieren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, die eens in de twee weken verstuurd wordt.