Actueel Nieuws

59 procent meer hypotheken voor verduurzaming door stijgende energieprijzen

Het aantal hypotheken dat wordt afgesloten om de woning te verbouwen en/of energiezuiniger te maken is in oktober met maar liefst 59 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden. Deze enorme stijging heeft waarschijnlijk voor een deel te maken met de explosieve stijging van de gasprijs.

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 3 min
Laatste update: 24-11-2021

Dat blijkt uit een analyse van de hypotheken die zijn afgesloten via De Hypotheker. Ook als je oktober 2021 vergelijkt met september 2021, zien we in een maand tijd een flinke stijging: namelijk van 29 procent. 

Oktober was de maand waarin de gasprijs opliep naar bijna het achtvoudige van de gasprijs van een jaar geleden. Het lijkt er dan ook op dan woningbezitters er steeds vaker voor kiezen om hun huis te verduurzamen en de energiekosten te drukken, in plaats van een nieuwe woning te zoeken op de oververhitte woningmarkt.


Veel 55-plussers willen verduurzamen

Uit onze analyse blijkt dat vooral veel 55-plussers kiezen voor een verbouwing en/of energiebesparende voorzieningen: onder deze leeftijdsgroep is een jaar-op-jaar stijging van 90 procent te zien. Maar ook in de leeftijdsgroep tussen de 35 en 45 jaar is een grote stijging te zien van 85 procent.

Ben je benieuwd welke energiebesparende maatregelen in jouw situatie het meeste opleveren. Doe dan onze duurzaamheidsscan.

Lees het hele persbericht over dit onderwerp arrow_forward