Actueel Nieuws

Dit zijn de best gelezen artikelen van 2021

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 23-12-2021
De laatste dagen van 2021 zijn aangebroken. Tijd voor een jaaroverzicht: dit zijn de meest gelezen artikelen en blogs van 2021 op hypotheker.nl.

De 5 meest gelezen artikelen

1. De voor- en nadelen van een hogere WOZ-waarde

Door de almaar stijgende huizenprijzen worden ook de WOZ-waardes van woningen ieder jaar hoger. Dit heeft zowel voor- als nadelen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

2. Je maximale hypotheek in 2022

Veel mensen wilden weten hoeveel hypotheek ze volgend jaar kunnen krijgen en of dat meer of minder is dan dit jaar. In ons artikel vind je een overzicht voor eenverdieners, tweeverdieners en AOW'ers.

3. De gemiddelde overwaarde per generatie

Door de stijging van de huizenprijzen hebben steeds meer huiseigenaren een flinke overwaarde op hun woning. Met name de oudere generaties profiteren hiervan. In dit artikel vind je een overzicht van de gemiddelde overwaarde per generatie.

4. Blijft de hypotheekrente voorlopig nog laag?

De hypotheekrente was ook dit jaar weer hot topic. De eerste twee maanden van 2021 stonden in het teken van een recordaantal hypotheekrenteverlagingen, maar daarna werden de rentes weer mondjesmaat verhoogd. In dit artikel doen onze rente-experts een voorspelling over de rentestanden tot in 2022.

5. Verkiezingen 2021: de standpunten over de woningmarkt

2021 was ook een verkiezingsjaar. In aanloop naar 17 maart 2021 zetten we de standpunten van de zeven grootste partijen over de woningmarkt voor je op  een rijtje. Leuk om terug te lezen hoeveel van deze plannen daadwerkelijk terugkomen in het coalitieakkoord. 


De 5 meest gelezen blogs

In 2021 zijn er in samenwerking met Porterenee.nl een aantal succesvolle blogs verschenen waarin onze hypotheekadviseur Edwin van Weenen zijn kennis en visie deelt over de woningmarkt. Deze vijf blogs werden het beste gelezen. 

1. Bieden zonder voorbehoud van financiering

Het lijkt tegenwoordig bijna de norm: bieden op een huis zonder voorbehoud van financiering. Maar het is niet zonder risico’s. We zetten voor je op een rij waar je op moet letten om dat risico zo klein mogelijk te houden.

2. Hypotheek aflossen: ga ik dan extra belasting betalen?


Je hypotheek versneld aflossen: het is helemaal van nu. Maar als je straks hypotheekvrij bent, ga je dan niet veel meer belasting betalen? Hypotheekadviseur Edwin geeft uitsluitsel. 

3. Overwaarde op je koophuis: dit kun je ermee

De woningprijzen zijn de laatste jaren gigantisch gestegen. Als jij een koophuis hebt, is de kans heel groot dat die meer waard is geworden. Wij zetten voor je op een rij wat je allemaal met die overwaarde kunt doen.

4. Dit verwachten we de komende jaren van de huizenmarkt

Het is nu een gekkenhuis op de huizenmarkt, daar is iedereen het wel over eens. Maar wat kunnen we de komende jaren verwachten?

5. Overbieden: hoe werkt dat?


Overbieden: het is tegenwoordig heel normaal wanneer je een huis wilt kopen. Maar het heeft flinke gevolgen voor je hypotheek én het eigen geld dat je mee moet brengen. We leggen je precies uit hoe dat zit.


De best beluisterde podcastaflevering

Ten slotte was 2021 het jaar waarin onze Jazeker! Podcast werd gelanceerd. In deze podcastserie vertellen hypotheekadviseurs Boudewijn de Jong en Jilles Bouter je alles wat je moet weten als je een huis wilt gaan kopen, of als je bijvoorbeeld wilt oversluiten of je overwaarde wilt inzetten. Er zijn inmiddels vijf afleveringen verschenen, waarvan de eerste het meest beluisterd is. Het onderwerp van deze eerste aflevering is: De oververhitte woningmarkt: wat kan er nog wel?