11-9-2018

CGI is geselecteerd als IT Outsourcing partner en Service Integrator van De Hypothekers Associatie

De Hypothekers Associatie (DHA) heeft CGI geselecteerd als strategisch partner voor de uitbesteding en modernisering van de volledige IT infrastructuur en werkplekomgeving van 178 vestigingen in Nederland, inclusief het hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel. Hiervoor hebben beide partijen een 5-jarig contract getekend. Een deel van het IT-personeel gaat hierbij over van DHA naar CGI.

Samenwerking CGI en DHA

De dienstverlening van CGI zal worden geleverd in een hybride Cloud-oplossing. De medewerkers in de winkels krijgen de beschikking over een volledig Web Enabled Werkplek, inclusief hoogwaardige security diensten. De Hypothekers Associatie zal voor de security diensten gebruik maken van het Security Operations Centre (SOC) van CGI, dat wereldwijd diensten levert aan tal van klanten. CGI vervult tevens de rol van service integrator voor het totale IT landschap. De sourcing strategie, leverancierselectie en contractering is in opdracht van DHA begeleid door Quint Wellington Redwood.

Stabiele partner

Wytzejan de Jong, CEO van De Hypothekers Associatie: ‘Met CGI kiezen wij voor een stabiele partner die heeft bewezen deze dienstverlening ook bij andere klanten binnen en buiten de financiële sector te kunnen leveren. CGI gaat ons helpen bij het optimaliseren van de prestaties en de waarde van ons IT landschap en om onze wendbaarheid als organisatie te vergroten. We zijn trots op de samenwerking met de beste partijen op het gebied van IT en adviessoftware, waardoor we als DHA een enorme sprong gaan maken in technologie’.

Arno IJmker, managing partner van Quint Wellington Redwood: “De weloverwogen en strategische keuze voor CGI, als integraal beheerder van het complete en vernieuwde IT landschap van DHA, biedt DHA de mogelijkheid zich maximaal op de verdere ontwikkeling van haar business portfolio te concentreren waardoor DHA één van de voorlopers in de financiële sector wordt.

In the cloud

Dirk de Groot, Business Unit Leader CGI Nederland: "CGI kan volledig voldoen aan de vraag naar het on-demand aanbieden van 'pay-as-you-go'-infrastructuur, werkplek- en security diensten. Omdat CGI haar diensten volledig cloudgebaseerd aan onze klanten levert, zijn we ook in staat om onze klanten op kostenefficiënte wijze een geïntegreerde service te bieden met state-of-the-art technologie. We zijn erg blij om een langdurige relatie met DHA aan te gaan.”