De Hypotheker en HomeQgo willen verduurzaming woningen versnellen

Online scan geeft huizenbezitter in handomdraai inzicht in verduurzaming eigen woning. De Hypotheker introduceert de duurzaamheidsscan van HomeQgo op Hypotheker.nl waarmee huizenbezitters inzicht krijgen in het verduurzamen van hun woning. Met deze online tool kunnen zij in een mum van tijd een scan maken van hun huis en de best passende energiebesparende voorzieningen in kaart brengen. Zo krijgt de woningbezitter in één oogopslag een beeld van de besparing die dit maandelijks oplevert. Vervolgens geeft De Hypotheker een op maat gesneden advies over hoe deze maatregelen gefinancierd kunnen worden.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 17/04/2019
Campagne foto zonnepanelen

Uit onderzoek van De Hypotheker onder ruim 1.000 huiseigenaren blijkt dat ruim 60 procent het verduurzamen van de woning belangrijk vindt. De helft beschouwt dit als een taak voor zichzelf, maar het ontbreekt vaak aan kennis over de mogelijkheden om het verduurzamen van de woning te financieren. Ook vinden huizenbezitters het vaak lastig om de lange-termijnbesparing van zulke investeringen in te schatten. De Hypotheker gaat dit struikelblok wegnemen door woningbezitters meer inzicht te bieden in hoe zij hun woning kunnen verduurzamen. HomeQgo en De Hypotheker slaan met deze totaaloplossing twee vliegen in één klap. Zo brengen zij niet alleen de mogelijkheden voor energiebesparende voorzieningen in kaart, maar krijgen woningbezitters óók direct antwoord op de vraag hoe zij dit kunnen financieren. Zo brengt de duurzaamheidsscan op basis van verschillende bronnen en met behulp van een 3D-woningmodel snel in beeld wat de beste opties zijn, welke investering hier tegenover staat en hoe snel deze kan worden terugverdiend. Vervolgens kunnen huizenbezitters een beroep doen op een goed onderbouwd advies over hoe zij de verduurzaming van hun woning kunnen financieren.

Woningverbetering snel in opkomst

Steeds meer woningbezitters kiezen ervoor hun woning aan te passen, bijvoorbeeld door het verbouwen of verduurzamen van hun huis. Uit cijfers van De Hypotheker blijkt dat deze groep in het eerste kwartaal van 2019 met maar liefst 48 procent is gegroeid in vergelijking met vorig jaar. “We zijn erg blij dat we huizenbezitters dankzij ons partnership met HomeQgo een totaaloplossing kunnen bieden. Deze online tool biedt direct inzicht in de oplossingen die de meeste duurzame winst opleveren: of het nu gaat om isolatie, Hoog Rendement-glas, zonnepanelen of een zonneboiler”, zegt Twan Cats, commercieel directeur van De Hypotheker. “Als sluitstuk van deze analyse geeft De Hypotheker financieel advies over de betaalbaarheid van deze voorzieningen. Dat levert een aanzienlijke besparing op de energielasten op, meer wooncomfort en ook behoudt de woning zijn waarde op de lange termijn. Om de energietransitie te laten slagen, is het belangrijk dat woningbezitters de voordelen en mogelijkheden zien van het verduurzamen van hun huis.”