8-10-2018

Zelfzeker-hypotheek kent succesvolle start bij De Hypotheker

Capelle aan den IJssel, 8 oktober 2018 – Enkele maanden na de introductie van de nieuwe propositie ‘Zelfzeker’ heeft De Hypotheker haar 100ste online klant begroet. Na de lancering hebben al veel starters gebruikgemaakt van de optie om online het eigen hypotheekdossier samen te stellen. Huizenkopers weten zeker dat ze de beste keuze maken, omdat het online traject altijd wordt afgesloten met advies op één van de vestigingen van De Hypotheker.

Starters hebben het lastig op de woningmarkt: er is steeds minder aanbod van betaalbare woningen en tegelijkertijd moeten zij veel eigen geld meebrengen om een huis te kunnen financieren. Starters willen dan ook zo veel mogelijk besparen op advies- en bemiddelingskosten. Met de mogelijkheid om online een groot deel van het hypotheektraject zelf te doen, speelt De Hypotheker in op de behoefte van starters om hun hypotheek te regelen tegen een gunstig tarief. Starters kunnen thuis eenvoudig alle benodigde stukken uploaden en tijdens het online traject telefonisch of via webchat vragen stellen. Bovendien krijgen zij altijd een persoonlijk adviesgesprek met een adviseur.

Snel en eenvoudig online een compleet hypotheekdossier samenstellen

Esmee de Kok kocht onlangs haar eerste huis en is daarmee de 100ste Zelfzeker-klant. “Ik was al een tijdje op zoek en kwam toen een mooi appartement tegen in Goes. André Kuypers van De Hypotheker in Goes vertelde dat ik nu zelf online mijn hypotheekdossier compleet kan maken, waardoor ik flink kon besparen op de hypotheekkosten. Dat sprak mij natuurlijk wel aan. Mijn vader hielp me bij het online traject en we waren verrast hoe eenvoudig en snel dit verliep. Binnen zes dagen was het hele dossier compleet en na het adviesgesprek op de vestiging heb ik een weloverwogen keuze kunnen maken. Na het regelen van de aanvraag was de hypotheek in een mum van tijd rond.”

“We zijn erg blij dat veel klanten gebruikmaken van de mogelijkheid zelf online het hypotheektraject te doorlopen. Al bij ruim honderd klanten is na enkele maanden de hypotheek helemaal afgerond en met veel Zelfzeker-aanvragen zien we de vraag steeds meer toenemen”, zegt Twan Cats, commercieel directeur van De Hypotheker. “Door de succesvolle start is gebleken dat we in een zichtbare behoefte van de ‘digital savvy’ starter voorzien om online zelf de controle over hun aanvraag te hebben. Zij besparen hiermee op advies- en bemiddelingskosten en hebben door het afsluitende adviesgesprek op onze vestiging wel de zekerheid dat zij de juiste keuze hebben gemaakt.”