Dalrente

Meestal ligt er enige tijd tussen de hypotheekofferte en het definitief passeren van de hypotheekakte. In deze periode, die meestal zo'n drie maanden duurt, kan de rente natuurlijk dalen of stijgen. Soms kunnen die wijzigingen aan je worden doorberekend. Dat kan op verschillende manieren. De drie systemen die daarvoor over het algemeen worden toegepast, hebben we voor je op een rijtje gezet. Een ervan is de dalrente.

Dalrente

Wordt de dalrente gehanteerd, dan heb je de meeste kans op een lagere rente dan in de offerte. Op het moment van passeren van de hypotheekakte wordt gekeken naar het laagste renteniveau in de tussenliggende  periode. Die rente gaat voor jou gelden. 
Over het algemeen ligt de rente in dit soort offertes relatief iets hoger dan bij de andere twee systemen. Maar mocht de rente dalen, dan profiteer je ook maximaal.

Hiernaast zijn er nog de vaste rente en de dagrente.

Nooit hoger dan in de offerte

Welk systeem ook wordt gehanteerd, je hoeft nooit meer te betalen dan het in de offerte genoemde rentepercentage. Het beoordelen van een rentepercentage in een offerte is dus lastiger dan je zou denken. Laat je bij die beoordeling begeleiden door één van onze adviseurs. Zij zijn op de hoogte van de systemen van de verschillende aanbieders en kunnen je helpen een keuze te maken die het beste bij jou past.