Overbruggingshypotheek

Een overbruggingshypotheek kan een oplossing zijn als je een nieuw huis wil kopen, maar je oude huis nog niet verkocht is. De overwaarde van je oude huis is in zo’n situatie nog niet vrijgekomen, terwijl je die juist nodig hebt bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Maar hoe werkt zo’n overbruggingshypotheek, en bij welke geldverstrekker vind je de beste variant voor jouw situatie? De Hypotheker helpt.

Voor- en nadelen van een overbruggingshypotheek

Met een overbruggingshypotheek kan je de periode tussen de aankoop van je nieuwe huis en de verkoop van je oude huis eenvoudig overbruggen. Over het algemeen geldt er een looptijd van 2 jaar, waarbinnen je alleen rente betaalt. Je lost de overbruggingshypotheek in één keer af zodra je oude huis verkocht is. Een nadeel is dat je tijdelijk rekening moet houden met hogere woonlasten. Je hebt nu immers drie hypotheken: de hypotheek van je oude huis, die van je nieuwe huis en de overbruggingshypotheek.

Rente van een overbruggingshypotheek

Bij een overbruggingshypotheek betaal je rente over het geleende bedrag. Deze rente is hoger dan bij een normale hypotheek. De hypotheekverstrekker loopt namelijk het risico dat je je overbruggingshypotheek niet kunt aflossen bij een tegenvallende verkoop van je oude huis. De rente van de overbruggingshypotheek is wel aftrekbaar voor de belastingen.

De beste overbruggingshypotheken op een rijtje

Ben je van plan een overbruggingshypotheek af te sluiten, dan loont het inwinnen van gedegen hypotheekadvies zeker. Er bestaan grote verschillen tussen de rentepercentages die de verschillende hypotheekverstrekkers berekenen. De Hypotheker kijkt samen met jou welke overbruggingshypotheek het beste past in jouw specifieke situatie. 

Maak een afspraak arrow_forward