Begrippenlijst

In de begrippenlijst vind je uitleg over moeilijke begrippen rondom hypotheken en andere financiële onderwerpen.

Wat is een overbruggingshypotheek?

Een overbruggingshypotheek kan een oplossing zijn als je een nieuw huis wil kopen, maar je oude huis nog niet verkocht is. De overwaarde van je oude huis is in zo’n situatie nog niet vrijgekomen, terwijl je die juist nodig hebt bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Maar hoe werkt zo’n overbruggingshypotheek, en bij welke geldverstrekker vind je de beste variant voor jouw situatie? De Hypotheker helpt.

Voor- en nadelen van een overbruggingshypotheek

Met een overbruggingshypotheek kan je de periode tussen de aankoop van je nieuwe huis en de verkoop van je oude huis eenvoudig overbruggen. Over het algemeen geldt er een looptijd van 2 jaar, waarbinnen je alleen rente betaalt. Je lost de overbruggingshypotheek in één keer af zodra je oude huis verkocht is. Een nadeel is dat je tijdelijk rekening moet houden met hogere woonlasten. Je hebt nu immers drie hypotheken: de hypotheek van je oude huis, die van je nieuwe huis en de overbruggingshypotheek.

Rente van een overbruggingshypotheek

Bij een overbruggingshypotheek betaal je rente over het geleende bedrag. Deze rente is hoger dan bij een normale hypotheek. De hypotheekverstrekker loopt namelijk het risico dat je je overbruggingshypotheek niet kunt aflossen bij een tegenvallende verkoop van je oude huis. De rente van de overbruggingshypotheek is wel aftrekbaar voor de belastingen.

De beste overbruggingshypotheken op een rijtje

Ben je van plan een overbruggingshypotheek af te sluiten, dan loont het inwinnen van gedegen hypotheekadvies zeker. Er bestaan grote verschillen tussen de rentepercentages die de verschillende hypotheekverstrekkers berekenen. De Hypotheker kijkt samen met jou welke overbruggingshypotheek het beste past in jouw specifieke situatie.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over overbruggingshypotheken of wil je weten wat De Hypotheker voor je kan doen? Maak een afspraak met een adviseur in één van onze vestigingen of stel je vraag via ons contactformulier.

 

Op jezelf in je eerste eigen huis, de grootste aankoop van je leven.

De Hypotheker regelt alles rond het kopen van je eerste huis en zoekt voor jou de beste deal.

Maak een afspraak of stel je vraag aan één van onze specialisten.

Maak een afspraak