Begrippenlijst

In de begrippenlijst vind je uitleg over moeilijke begrippen rondom hypotheken en andere financiële onderwerpen.

De Starters Renteregeling

Het is niet altijd gemakkelijk om een eerste stap te zetten op de woningmarkt. Een aantal woningcorporaties, verenigd in Social Finance, heeft hiervoor een oplossing bedacht: de Starters Renteregeling. Deze regeling is een aantal jaren actief geweest, en per 1 juli 2016 beëindigd. Het is niet meer mogelijk om nieuwe aanvragen voor een Starters Renteregeling in te dienen. 

Kenmerken van de Starters Renteregeling

  • Hypotheeklasten door voorschotten tot 20 procent lager
  • 100 procent eigenaar van de woning
  • Zonder waardestijging geen verplichting tot terugbetaling
  • Zekerheid van Nationale Hypotheek Garantie

Hoe werkte het?

Met de Starters Renteregeling schoot Social Finance 10 jaar lang 20 procent van de hypotheekrente voor. Hiermee profiteerde je van lagere maandlasten. Je betaalt dit voorschot na 30 jaar terug of wanneer je de woning verkoopt, maar alleen wanneer je woning in waarde is gestegen. De regeling werd afgesloten in combinatie met een annuïteitenhypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Heb je een Starters Rentelening afgesloten, en wil je je huis verkopen of een andere hypotheek afsluiten, overleg dan met één van onze adviseurs over de mogelijkheden. 

Een alternatief: de Starterslening

Enkele gemeenten en woningcorporaties bieden een Starterslening aan. De Starterslening is een financiële bijdrage van de overheid, zodat het voor starters makkelijker wordt een eigen huis te kopen. Lees meer over de Starterslening.

Op jezelf in je eerste eigen huis, de grootste aankoop van je leven.

De Hypotheker regelt alles rond het kopen van je eerste huis en zoekt voor jou de beste deal.

Maak een afspraak of stel je vraag aan één van onze specialisten.

Maak een afspraak