Kan de bank bestaande contracten wijzigen i.v.m. de coronacrisis?

Bestaande contracten wijzigen niet

Over de financiering van uw (nieuwe) woning is goed nagedacht. Door u zelf, door ons als uw adviseur en door de geldverstrekker of bank die de lening heeft verstrekt. Daarbij is onderzocht of uw inkomen en die van een eventuele partner voldoende is om plezierig te kunnen leven én om de lasten van de hypotheek te kunnen dragen.

Op basis van deze gegevens heeft de geldverstrekker of bank u een bepaald bedrag geleend. De voorwaarden van deze lening, zoals de rente, de wijze van aflossing en de aflosdatum, zijn vastgelegd in de hypotheekovereenkomst. Zowel u als de bank zijn hier aan gebonden.

Ook in deze periode moet de geldverstrekker of bank zich aan deze overeenkomst houden. U hoeft dus niet bang te zijn dat door de economische problemen van dit moment, de bank opeens extra eisen aan u gaat stellen waardoor uw woonlasten zullen stijgen.

Een nieuwe situatie

Voor iedereen is de situatie die veroorzaakt wordt door het coronavirus nieuw. Dat geldt voor de geldverstrekker of bank, de notaris, de belastingdienst, voor u zelf en ook voor ons. Wetten en regels die in het verleden zijn gemaakt hebben de huidige situatie nooit voorzien.

Wanneer u op dit moment aan een organisatie een vraag stelt over uw hypotheek, bestaat er een grote kans dat het antwoord gebaseerd wordt op de regels en afspraken uit het verleden. Indien u financieel getroffen bent door het coronovirus is het voor u van belang dat er flexibel gekeken wordt naar uw financiële situatie en dat er passende nieuwe afspraken worden gemaakt. 

Daar is overleg van mens tot mens voor nodig. Dit contact kan uiteraard ook telefonisch of via beeldbellen. Samen met u kunnen wij als dat nodig is, het gesprek met de bank, geldverstrekker of de belastingdienst aangaan, waarbij wij u ondersteuning bieden in deze moeilijke periode. Wij doen hierbij uiteraard ons uiterste best om samen met u tot een goede oplossing te komen voor uw persoonlijke financiële situatie.

Wij zijn er voor u

Wij begrijpen dat de coronacrisis kan leiden tot angst en zorgen. We willen u in ieder geval op ons vakgebied de ondersteuning bieden die u nodig heeft. We hopen dan ook dat wij u met de beantwoording van deze vragen enige geruststelling kunnen bieden.

Mogelijk heeft u nog meer vragen, neemt u dan gerust contact met ons op.
Wij wensen u veel sterkte in deze tijd en hopen dat u gezond en veilig deze periode doorkomt!

Neem contact op arrow_forward