Wat als door de coronacrisis de hypotheekschuld definitief niet opgebracht kan worden?

Als de hypotheekschuld definitief niet opgebracht kan worden

Het kan zijn dat u door de coronacrisis zodanig wordt getroffen, dat terugbetaling van mogelijk doorgeschoven hypotheeklasten leidt tot een uitzichtloze situatie. Heeft u destijds een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afgesloten, dan bestaat er eventueel de mogelijkheid dat dit fonds u kan helpen. Zij doen dit door samen met de bank of geldverstrekker te kijken naar de mogelijkheden om tot een eventuele betaalbare oplossing te komen.

Heeft u een hypotheek zonder NHG dan geldt ook voor u dat er eerst wordt gekeken naar de mogelijkheden om tot een passende oplossing te komen. Voor beide situaties geldt dat de geldverstrekker of bank eerst uw individuele financiële situatie gaat bekijken alvorens er afspraken worden gemaakt. 

Om gebruik te maken van deze hulp, is veel overleg nodig met de betrokken partijen. Omdat we snappen dat deze situatie al veel zorgen met zich meebrengt, kunt u ook bij het contact met deze instanties rekenen op onze steun. Samen met u kijken we welke oplossing voor u bereikbaar is, met als doel dat u gewoon in uw woning kunt blijven wonen.

Een nieuwe situatie

Voor iedereen is de situatie die veroorzaakt wordt door het coronavirus nieuw. Dat geldt voor de geldverstrekker of bank, de notaris, de belastingdienst, voor u zelf en ook voor ons. Wetten en regels die in het verleden zijn gemaakt hebben de huidige situatie nooit voorzien.

Wanneer u op dit moment aan een organisatie een vraag stelt over uw hypotheek, bestaat er een grote kans dat het antwoord gebaseerd wordt op de regels en afspraken uit het verleden. Indien u financieel getroffen bent door het coronovirus is het voor u van belang dat er flexibel gekeken wordt naar uw financiële situatie en dat er passende nieuwe afspraken worden gemaakt. 

Daar is overleg van mens tot mens voor nodig. Dit contact kan uiteraard ook telefonisch of via beeldbellen. Samen met u kunnen wij als dat nodig is, het gesprek met de bank, geldverstrekker of de belastingdienst aangaan, waarbij wij u ondersteuning bieden in deze moeilijke periode. Wij doen hierbij uiteraard ons uiterste best om samen met u tot een goede oplossing te komen voor uw persoonlijke financiële situatie.

Wij zijn er voor u

Wij begrijpen dat de coronacrisis kan leiden tot angst en zorgen. We willen u in ieder geval op ons vakgebied de ondersteuning bieden die u nodig heeft. We hopen dan ook dat wij u met de beantwoording van deze vragen enige geruststelling kunnen bieden.

Mogelijk heeft u nog meer vragen, neemt u dan gerust contact met ons op.
Wij wensen u veel sterkte in deze tijd en hopen dat u gezond en veilig deze periode doorkomt!

Neem contact op arrow_forward