Blog Blog

Hypotheekadvies tijdens de coronacrisis

Twan Theuns | Mede-eigenaar De Hypotheker Heerenveen
Leestijd: 5 min
Laatste update: 27-5-2020

Hoe is het om te werken als hypotheekadviseur tijdens de coronacrisis? Een interview met Twan Theuns, mede-eigenaar van De Hypotheker Heerenveen.

Hoe hebben jullie bij De Hypotheker Heerenveen jullie werkzaamheden georganiseerd tijdens de coronacrisis?

Zelf ben ik sinds 15 maart niet meer op kantoor geweest. Wij hebben een team van zeven personen: drie adviseurs en vier assistenten. Onderling hebben we regelmatig telefonisch contact en we overleggen via beeldbellen.

En hoe bevalt het thuiswerken?

Vanuit huis werken gaat fantastisch. Zowel klanten, medewerkers als hypotheekverstrekkers stellen zich flexibel op. Wij hebben ongelofelijk veel vertrouwen in onze mensen. Als er even wat tegenzit, bedenken we met elkaar weer genoeg andere opties en mogelijkheden. We gaan er gewoon voor!

Zijn er ook dingen die je minder prettig vindt?

Je klanten niet face-to-face spreken voelt toch wel anders. Ik heb zelf voornamelijk telefonisch contact. Mijn collega’s doen veel aan beeldbellen. Ook merk ik dat sommige hypotheekverstrekkers wat voorzichtiger zijn en daardoor strengere voorwaarden stellen. Daardoor moeten klanten meer documentatie aanleveren.

Merk je dat de woningmarkt verandert door de situatie?

Eigenlijk niet. Het is heel gek, maar alles gaat gewoon door. We draaien goed. Woningen worden nog steeds voor de vraagprijs of meer verkocht. Sommige klanten vinden het wel spannend, maar de meeste hoor je er niet over. Er is nog steeds een woningtekort en mensen willen verhuizen, verbouwen, verduurzamen of oversluiten. Er zijn dus genoeg mogelijkheden.

Hoe zie jij de toekomst voor je?

Ik denk dat iedereen wel meer thuis zal gaan werken dan voorheen het geval was. In ons vakgebied kan dat prima. Je kunt het hele adviestraject doorlopen zonder fysiek contact. De klant die op kantoor wil komen is van harte welkom, maar ook de klant die graag thuisblijft kunnen we prima van advies voorzien. Alleen naar de notaris gaan gebeurt nog wel fysiek, maar koper en verkoper zijn dan niet samen in dezelfde ruimte. En in bepaalde gevallen kan gebruik gemaakt worden van volmachten.